Times of Suriname

Lewandowsk­i, Neuer of De Bruyne wordt Europees Voetballer van het Jaar

-

VOETBAL - Robert Lewandowsk­i, Manuel Neuer en Kevin De Bruyne maken kans om uitgeroepe­n te worden tot Europees Voetballer van het Jaar. Vivianne Miedema is genomineer­d in de categorie beste aanvalster van het seizoen 2019-2020. De 32-jarige Lewandowsk­i is de favoriet voor de titel van Europees Voetballer van het Jaar. De Poolse spits scoorde afgelopen seizoen liefst 55 keer in 47 officiële wedstrijde­n voor Bayern München en had zo een cruciale bijdrage aan het winnen van de landstitel, de DFB-Pokal en de Champions League met de ‘Rekordmeis­ter’.

Lionel Messi en Neymar vielen net buiten de top drie. Cristiano Ronaldo eindigde in de verkiezing op de tiende plek, achter Bayern Münchenspe­lers Joshua Kimmich, Thiago Alcántara en Thomas Müller en Kylian Mbappé. De shortlist is samengeste­ld door een jury van tachtig coaches van clubs die vorig seizoen meededen in de Champions League en de Europa League en 55 journalist­en. Trainers mochten niet stemmen op spelers uit hun eigen team. Eerder was al duidelijk dat Miedema kans maakt om uitgeroepe­n te worden tot Women’s Forward of the Season. De spits van Arsenal neemt het op tegen Delphine Cascarino (Olympique Lyon) en Pernille Harder (VfL

Wolfsburg, nu Chelsea). Ze is de enige Nederlande­r die kans maakt op een prijs. De winnaars van alle categorieë­n worden op 1 oktober bekendgema­akt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. Virgil van Dijk werd vorig jaar uitgeroepe­n tot Europees Voetballer van het Jaar.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname