Times of Suriname

Denver Nuggets slaat terug

-

BASKETBAL - Dankzij een schitteren­de Jamal Murray heeft Denver Nuggets de spanning teruggebra­cht in de finale van de Western Conference. Nadat LA Lakers de eerste twee wedstrijde­n had gewonnen, was Nuggets in de derde wedstrijd met 114-106 de baas.

Jamal Murray had met 28 punten, 8 rebounds en 12 assists een groot aandeel in de zege van Nuggets. Murray zag zijn ploeg in het vierde kwart een voorsprong van 20 punten nog bijna weggeven, maar hij voorkwam dat onder meer met twee late driepunter­s. Hij kreeg steun van de Serviër Nikola Nokic (22 punten, 10 rebounds, 5 assists) en Jerami Grant (26 punten).

Bij Lakers kon LeBron James de nederlaag ondanks een “triple-double” (30 punten, 11 assists en 10 rebounds) de nederlaag niet voorkomen. De vierde wedstrijd tussen Nuggets en Lakers is vandaag. De winnaar van de serie speelt in de finale van de NBA tegen de winnaar van de Eastern Conference. Die komt uit het duel tussen Miami Heat en Boston Celtics. Chicago Bulls heeft Billy Donovan benoemd tot nieuwe hoofdcoach. De 55-jarige Donovan verlaat na vijf jaar Oklahoma City. Hij volgt bij de Bulls Jim Boylen op die vorige maand de laan werd uitgestuur­d. Zijn contractdu­ur werd niet bekendgema­akt. Donovan behaalde bij Thunder 243 overwinnin­gen in de NBA tegenover 157 nederlagen. Hij kwalificee­rde het team vijf jaar op rij voor de playoffs.

Dit seizoen werd hij, samen met Milwaukee-coach Mike Budenholze­r, door de trainersva­kbond NBCA verkozen tot Trainer van het Jaar. Oklahoma werd in de eerste ronde van de playoffs nipt uitgeschak­eld door Houston Rockets. Chicago Bulls kon zich de laatste drie seizoenen niet plaatsen voor de playoffs. Hun laatste finale dateert al van het seizoen 1997-1998, toen het team rond de legendaris­che Michael Jordan zijn zesde titel behaalde.

(HLN)

 ??  ?? Jamal Murray van Denver Nuggets noteerde 28 punten en hield zijn team in de serie. (Foto: ESPN)
Jamal Murray van Denver Nuggets noteerde 28 punten en hield zijn team in de serie. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname