Times of Suriname

Jussie Smollett vraagt opnieuw einde rechtszaak om in scène zetten aanval

-

Jussie Smollett heeft opnieuw verzocht om ook de tweede rechtszaak tegen hem wegens het doen van een valse aangifte, te seponeren, meldde woensdag op basis van rechtbankd­ocumenten.

Volgens de advocaten van Smollett zijn de verklaring­en van twee broers die beweren dat de Amerikaans­e acteur hen zou hebben betaald om een racistisch­e en homofobe aanval op hemzelf in scène te zetten, ongeldig.

Een rechter zou dat hebben geoordeeld tijdens de eerste zaak tegen

Smollett.

In februari formuleerd­e een speciaal aanklager op basis van de verklaring­en van de broers zes nieuwe aanklachte­n tegen Smollett. Eerdere aanklachte­n tegen de acteur wegens het doen van een valse aangifte over een vermeende mishandeli­ng waren in 2019 ingetrokke­n. In oktober wees een rechter een eerder verzoek van Smollett tot seponering van de tweede rechtszaak af. De juristen die Smollett vertegenwo­ordigen, beoordeeld­en het besluit van de rechter toen als niet verrassend.

Smollett deed in 2019 aangifte nadat hij op 29 januari 2019 zou zijn belaagd door twee mannen. Terwijl ze ‘Make America Great Again’ riepen, zouden de mannen een touw om de nek van de acteur hebben gedaan en een vloeistof over hem heen hebben gegoten. Later beweerde de politie van Chicago dat Smollett de aanval in scène had gezet. In de nasleep van de zaak verloor de acteur zijn rol in de dramaserie Empire.

(NU/Foto: Wikipedia)

 ??  ?? Page Six
Page Six

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname