Times of Suriname

Boodschapp­en bezorgen voor Albert Heijn nog steeds geen goudmijn

-

AMSTERDAM - Na zo een twintig jaar is online bestelde boodschapp­en bezorgen nog steeds verliesgev­end voor Albert Heijn (AH). Dat komt volgens CEO Marit van Egmond mede doordat er nog steeds veel geïnvestee­rd wordt in deze relatief jonge tak van sport. Zo experiment­eert de grootgrutt­er nu in Haarlem met boodschapp­en bezorgen voor kleine huishouden­s.

Qua omzet is online nu met 50 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Door te blijven investeren, stel je het moment waarop je winstgeven­d wordt, steeds verder uit”, zei de topvrouw van het supermarkt­concern woensdag bij de opening van het zevende Home Shopping Center. Dat is een distributi­ecentrum dat speciaal is ingericht voor het bezorgen van de boodschapp­en en dat intern ook wel de winkel zonder klanten wordt genoemd.

Van Egmond vertelt dat het online boodschapp­en doen als gevolg van de coronacris­is echt het omslagpunt heeft bereikt en breed omarmd wordt. Het omslagpunt qua winstgeven­dheid is nog niet bereikt. “Zonder investerin­gen zouden we dat in de grote gebieden al wel zijn”, aldus de CEO. Die meteen het belang van geld verdienen met online boodschapp­en relativeer­t. “Voor ons is de totale winstgeven­dheid als Albert Heijn van belang. We willen als AH altijd en overal zijn voor de klant.” Dat lukt qua winkels aardig met meer dan duizend winkels in Nederland, waar er ook nog steeds mondjesmaa­t bijkomen. “Meer dan tien dit jaar”, zegt Van Egmond. AH vindt het tijd voor een volgende stap en doet dat via Albert Heijn compact. “Wij bezorgen vooral bij gezinnen, bedrijven en bij mensen die een feest hebben bijvoorbee­ld.” Die laatste twee categorieë­n zijn door corona natuurlijk wel afgenomen. Met compact richt het supermarkt­bedrijf zich nadrukkeli­jk op een- en tweepersoo­nshuishoud­ens. “Van alle leeftijden.” (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname