Times of Suriname

“Niemand is ziek!”: vrouw zonder masker treitert klanten met hoogstemme­tje in winkel

-

“Ga je de winkel verlaten? Ben je bang? Je moet weglopen!” Dat wierp een vrouw zonder mondmasker treiterend voor de voeten van een andere klant in een Canadese winkel. De vrouw stelde dat heel de coronacris­is een hoax is, en dat er ‘niemand ziek is’. Met een hoog stemmetje sprak ze andere klanten smalend aan, alsof ze tegen een baby sprak. De vrouw wandelde op 13 september de Fabrikland­winkel binnen in Calgary. Zonder het verplichte mondmasker, dat ze ook na een vraag van het personeel weigerde op te zetten. “Ik ben jullie stomme regels kotsbeu”, hoor je haar zeggen in het begin van een filmpje dat een klant opnam. “Ik wil ook geen masker dragen, maar het moet”, zei een personeels­lid, waarop de vrouw stelde dat de bediende ‘een schaap is, net als de rest hier’.

De medewerkst­er vroeg de vrouw de winkel te verlaten, maar die richtte haar vizier dan op iemand die stond te filmen. Ze kwam toen dichterbij, en vroeg dan uitdagend of de klant bang was. “Je moet weglopen, maar je hebt je supermaske­r op”, zei ze meewarig. De vrouw vond het ook bijzonder amusant dat de klant niet aangeraakt wenste te worden en ze vroeg treiterend met een hoog stemmetje of de filmer de winkel nu gaat verlaten. De Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie noteert wereldwijd al meer dan 962 duizend overlijden­s van mensen met COVID-19, maar de vrouw in de video ‘gelooft’ dat niet. Op de opmerking dat ze eens moet gaan praten met iemand die ziek is, antwoordt ze namelijk ‘dat niemand ziek is’.

Voor ze uiteindeli­jk afdroop, zei de vrouw nog te zullen terugkeren voor excuses ‘wanneer blijkt dat dit alles een hoax is’. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname