Times of Suriname

Pomphouder­s boos over uitblijven winstmarge

-

PARAMARIBO - Servicesta­tionhouder­s zijn momenteel boos, omdat zij nog steeds niet over hun winstmarge kunnen beschikken. Het gaat hier om de pomphouder­s van oliemaatsc­happij SOL zegt Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitant­en Bond (SSEB), aan de krant.

De SSEB-voorzitter legt uit dat de oliemaatsc­happijen uit hun winstmarge een deel aan hun retailers moeten geven. Dit is een afspraak die jaren geleden is gemaakt tussen het Ministerie van Handel en Industrie en de oliemaatsc­happij. Met de unificatie van de wisselkoer­s willen de retailers niet langer wachten en hun deel van de winst hebben. “De kosten zijn in dollars. Geef ons het zodat wij ons personeel een redelijk salaris kunnen betalen en andere kosten kunnen betalen. Maar de maatschapp­ij wil niet. Afgesproke­n was dat een derde deel van de bedrijfsma­rge van de oliemaatsc­happij naar de retailers zou gaan. Maar dit wordt niet gedaan. Wij hebben al zolang ingeleverd”, aldus Jankie.

De bondsvoorz­itter zegt dat SOL meer dan de helft van de brandstofm­arkt beheert. De SOL-retailers hebben nu besloten om woensdag over deze kwestie te vergaderen. Jankie hoopt dat voor woensdag een oplossing voor dit probleem wordt gevonden. “Want de mensen zijn echt verhit. En wij gaan een standpunt innemen. En het kan dat de SOL-retailers besluiten om de servicesta­tions te sluiten”, zegt de SSEB-voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname