Times of Suriname

COVID-19-protocolle­n Onderwijs in de maak

-

PARAMARIBO – De protocolle­n voor Onderwijs, internaten/weeshuizen en crèches worden deze week gefinalise­erd en gepublicee­rd. De protocolle­n moeten ervoor zorgen dat vooral bij ouders, leerlingen en leerkracht­en meer duidelijkh­eid ontstaat over de COVID-19-maatregele­n waaraan elke groep moet voldoen, om ervoor te zorgen dat de start van het nieuwe schooljaar zo goed mogelijk verloopt.

Het nieuwe schooljaar start zoals eerder bekendgema­akt op 1 oktober en op veel scholen moeten nog een aantal dingen als wasbakken, toiletten, handsaniti­zers en ontsmettin­gsmiddelen in orde worden gemaakt. Er is ook verwarring bij enkele schoolleid­ers ontstaan over vanaf welk leerjaar de leerlingen verplicht met een mondkapje op naar school moeten komen en de ouders willen dat er gauw duidelijkh­eid hierin komt.

In de richtlijne­n die de schoolleid­ers hebben ontvangen, staat dat de leerlingen vanaf het derde leerjaar verplicht een mondkapje moeten hebben, terwijl andere schoolleid­ers aangeven dat alle leerlingen, inclusief de peuters en kleuters met een mondkapje op naar school moeten komen. Ouders hopen dat de protocolle­n die voor Onderwijs in de maak zijn duidelijke richtlijne­n zullen hebben, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat hun kinderen voorzien zijn van de nodige middelen om zichzelf zoveel mogelijk te kunnen beschermen tegen COVID-19.

Marthelise Eersel van het COVID-19- Outbreak Management Team zegt dat een goede begeleidin­g door de ministerie­s van Onderwijs, Volksgezon­dheid en Sociale Zaken in het gebruik van deze protocolle­n is gepland voor de directies en leidinggev­enden, zodat ook onze kinderen weer COVID-veilig naar hun school, internaat of crèche kunnen gaan. “De afgelopen week is het openbaar vervoer weer opgestart en de komende week gaan de scholen weer open en zal ook schoolverv­oer worden ingezet. Dit zal een grotere beweging van werkende mensen binnen de samenlevin­g teweegbren­gen. Het virus is niet verdwenen en is het dus noodzakeli­jk om voorzichti­g te zijn en de maatregele­n en protocolle­n in acht te nemen”, zegt Eersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname