Times of Suriname

Overige trajecten openbaar vervoer gaan van start

-

PARAMARIBO – Het openbaar vervoer heeft sinds 21 september gedeelteli­jk gefaseerd plaatsgevo­nden. Zo was er vorige week een pilotproje­ct waarbij slechts 38 van de 75 trajecten mochten rijden. Vanaf vandaag mogen de overige 37 trajecten hun diensten aan de samenlevin­g hervatten. Niet alle bushouders waren het eens dat niet alle trajecten gelijk de dienstverl­ening mochten hervatten.

Bushouders zijn verder niet te spreken over het feit dat de brandstofp­rijzen weer zijn gestegen. Bushouder Aniel vindt dat de regering de sector voor de gek heeft gehouden om eerst een akkoord te bereiken en de bushouders te laten rijden, om na twee dagen de benzinepri­jzen op te schroeven. Hij hoopt dat de voorzitter van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e verdere gesprekken voert met de minister om de tarieven aan te passen op basis van de huidige benzinepri­jzen. Diverse bushouders leggen uit dat het een verlichtin­g is dat zij eindelijk kunnen rijden. Zij hopen dat de minister van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) de achterstal­lige brandstofc­ompensatie over het eerste kwartaal van 2020 uiteindeli­jk uitbetaalt en hopen niet dat met de afschaffin­g van de brandstofc­ompensatie zij het geld niet meer krijgen.

Een controleur van TCT, die controlewe­rkzaamhede­n heeft uitgevoerd bij de nieuwe bustermina­l aan de Dr. Sophie Redmondstr­aat, vertelt dat het vrij rustig is geweest de afgelopen week. Volgens haar hebben zowel de passagiers als de buschauffe­urs zich gehouden aan de protocolle­n die zijn ontwikkeld voor het openbaar vervoer.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname