Times of Suriname

MMC heeft nieuw bestuur

-

NICKERIE - Het Mungra Medisch Centrum heeft een nieuw stichtings­bestuur. Het bestuur is vrijdag geïnstalle­erd door minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid.

De minister had twee weken terug tijdens een kennismaki­ngsbezoek aan het MMC reeds gesprekken gevoerd met het vorige bestuur, waarbij werd aangegeven dat er een nieuw bestuur zou aantreden. Dit naar aanleiding van vermeende misstanden, die de afgelopen periode zouden hebben plaatsgevo­nden. Het vorige bestuur gaf tijdens het kennismaki­ngsbezoek met de bewindsman zelf aan pas op de plaats te willen maken, vanwege enkele specifieke zaken, waaronder ook personele en financiële onregelmat­igheden.

Ramadhin bedankte het afgetreden bestuur, voor de bewezen diensten en zei dat zijn deur altijd openstaat voor dialoog. Hij gaf wel aan dat er hier en daar kritische punten zijn die mogelijk onderzocht zullen worden en waar nodig zullen er maatregele­n getroffen worden. “Het moet duidelijk zijn dat u als aftredend bestuur nog steeds verantwoor­delijk gesteld zal worden voor eventuele onregelmat­igheden tijdens uw zittingspe­riode. Ik reken daarom op uw coöperatie in het kader van transparan­tie en afleggen van verantwoor­ding richting het bevoegde gezag”, zei Ramadhin.

Het nieuwe bestuur onder leiding van Soenieldat­h Adhin werd hierna geïnstalle­erd door de minister. Ramadhin wenste het bestuur heel veel succes toe en kijkt uit naar een goede situatiean­alyse van zowel de financiële, personele als operatione­le zaken. Tevens heeft de bewindsman voorstelle­n gedaan ter verbeterin­g van de communicat­ie met de Nickeriaan­se samenlevin­g. Hij wil een klankbord zijn voor de burgers. Ook dient er op korte termijn gekeken te worden naar plannen om de specialist­ische zorg te intensiver­en en te herstructu­reren.

Het volledig nieuwe bestuur ziet alsvolgt uit: Soenieldat­h Adhin (voorzitter), August Lila, Ryda Kajansie, Chatta Krishnadat­h, Margerie Crawford, Sorabkhan Safieroela­khan en Evert Hermelijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname