Times of Suriname

Eigenaar dansschool Groningen misbruikte tal van minderjari­ge meisjes

-

GRONINGEN - De 37-jarige eigenaar en oprichter van een van de grootste dansschole­n in Groningen is aangehoude­n op verdenking van misbruik. Er zijn elf aangiftes tegen de man binnengeko­men, van wie tien minderjari­g. Dat zegt een woordvoerd­er van het Openbaar Ministerie tegen het Dagblad van het Noorden. “Het onderzoek is in volle gang.”

De eigenaar van de Groninger dansschool Dance Center is aangehoude­n als verdachte van misbruik van minderjari­gen. De man werd al op 8 september opgepakt, bericht de krant. De verdachte zit zeker nog 90 dagen vast. Meer slachtoffe­rs worden door docenten van de school zelf niet uitgeslote­n.

Het nieuws rond het Groningen Dance Center komt als een schok. “De klap is zo groot omdat docenten, dansers en oudergroep­en van de school een lange historie hebben opgebouwd en veel hebben beleefd. De lessen zijn altijd van hoog niveau en de school heeft lokaal, nationaal en internatio­naal wedstrijdn­iveau hoog gepresteer­d. Gezamenlij­ke weekenden naar deze kampioensc­happen, de eindpresen­taties en vele workshops hebben ons tot een hechte familie gemaakt”, schrijft de school in een brief aan de dansers. De lessen gaan voorlopig door onder nieuwe leiding. “Ons doel is om bij elkaar te blijven als dansfamili­e en als centrum, om danstalent te ontdekken en te ontwikkele­n. Voor ons staat vast dat de huidige eigenaar geen rol meer speelt. We vragen jullie vertrouwen en steun om met ons een nieuwe toekomst tegemoet te gaan in een veilige omgeving.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname