Times of Suriname

Haags all-inclusive restaurant ontruimd

-

DEN HAAG - Een all-inclusive restaurant in Den Haag is zaterdagav­ond wegens de drukte ontruimd. Onder toeziend oog van agenten verlieten tientallen gasten Wereldrest­aurant Samen aan de Brasserska­de. Dat bevestigt de gemeente Den Haag aan De Telegraaf.

Restaurant Samen in Den Haag is zaterdagav­ond ontruimd omdat het volgens de politie binnen te druk was. Op last van handhavers werd de keuken in de loop van de avond gesloten. Gasten die aan het eten waren in het grote all-inclusive restaurant moesten prompt de zaak verlaten. Ze kregen (een deel van) hun geld terug en het zou verder rustig zijn gebleven.

“We moesten eruit, want het was veel te druk. We mochten niets meer eten of pakken.

Het is best wel link, want ik ben longpatiën­t. Dan denk je ergens veilig te gaan eten, maar dan is dat niet zo”, zegt een mevrouw nadien op de parkeerpla­ats tegen een aanwezige fotograaf. “De baas kwam nog naar ons toe: sorry. Ik vind het wel netjes dat we een deel van ons geld terugkrege­n.”

Een woordvoerd­er van de gemeente Den Haag bevestigt desgevraag­d aan De Telegraaf dat het restaurant per direct gesloten is, “omdat er meer dan honderd mensen aanwezig waren, veel meer zelfs. Eerder is al een officiële waarschuwi­ng gegeven aan de eigenaar. Bij een nieuwe overtredin­g zou de zaak per direct gesloten worden.” De zegsman kon nog niet zeggen of de sluiting voor twee weken of meer geldt. Volgens de website van het restaurant worden de richtlijne­n vanuit het RIVM en de afstandsre­gels gerespecte­erd. De zaak was sinds 1 juli weer open. Personeel van het restaurant wilde zaterdagav­ond niet reageren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname