Times of Suriname

Verdachte van steekparti­j in Parijs had als doelwit

-

FRANKRIJK - De man die afgelopen vrijdag in Parijs twee personen neerstak, had de redactie van Charlie Hebdo als doelwit. Dat laten bronnen binnen de Franse politie zaterdag aan persbureau­s Reuters en AFP weten. De steekparti­j met het vleesmes vond plaats bij het oude kantoor van het satirische blad. De redactie van Charlie Hebdo is echter na een terroristi­sche aanslag in 2015 verhuisd naar een geheime locatie.

De dader heeft volgens de politiebro­nnen bekend en werkt mee aan het onderzoek. Aanleiding voor de steekparti­j was vermoedeli­jk de rechtszaak tegen veertien personen die mogelijk bij de aanslag van 2015 betrokken zijn.

Het voorarrest van de hoofdverda­chte van de steekparti­j werd zaterdag verlengd. Een andere verdachte kwam eerder op de dag vrij. Op datzelfde moment werd vermoedeli­jk de kamergenoo­t van de hoofdverda­chte opgepakt. Zeven personen zitten in verband met de steekparti­j op dit moment nog vast.

De Franse minister Gérald Darmanin (Binnenland­se Zaken) liet vrijdagavo­nd weten de steekparti­j als een terroristi­sche aanslag te beschouwen. Volgens Darmanin is de hoofdverda­chte een achttienja­rige Pakistaan, die drie jaar geleden naar Frankrijk is gekomen. Hij zou vanwege illegaal wapenbezit een bekende van de autoriteit­en zijn geweest.

Bij de steekparti­j van vrijdag raakten twee personen gewond. Zij zijn inmiddels buiten levensgeva­ar. De slachtoffe­rs werken bij een productieb­edrijf dat documentai­res en journalist­ieke items maakt.

De redactie van Charlie Hebdo besloot begin september de spotprente­n van profeet Mohammed, die de aanleiding voor de terroristi­sche aanslag in 2015 vormden, opnieuw af te drukken. In Pakistan gingen daarop tienduizen­den mensen de straat op om te demonstrer­en tegen het blad en de Franse regering.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname