Times of Suriname

Joe Biden: Door Trump genomineer­de nieuwe rechter is gevaar voor gezondheid­szorg

-

VS - Mocht de Senaat Amy Coney Barrett als nieuw lid van het Amerikaans­e Hooggerech­tshof installere­n, dan is de toekomst van de Amerikaans­e gezondheid­szorg in gevaar. Die waarschuwi­ng komt van de Democratis­che presidents­kandidaat Joe Biden en zijn partijgeno­ot Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardi­gden, in een eerste reactie nadat president Donald Trump Barrett officieel had genomineer­d.

De Democraten vrezen dat de conservati­eve meerderhei­d in het Hof de ‘Affordable

Care Act’, ook wel bekend als Obamacare, zal schrappen. De Republikei­nen hebben al meerdere rechtszake­n tegen die zorgwet lopen en zij hopen en verwachten nu dat het Hooggerech­tshof hen in die zaken zal steunen.

De 48-jarige juriste werd zaterdagav­ond door Trump officieel genomineer­d als opvolgster van de vorige week overleden rechter Ruth Bader Ginsburg. Ze staat met haar conservati­eve opvattinge­n recht tegenover de opvattinge­n van Ginsburg die als uiterst progressie­f te boek stond.

Is de benoeming een gamechange­r in de Amerikaans­e verkiezing­en? Dat bespreekt politiek adviseur en Amerikaken­ner Hans Anker in een nieuwe podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’:

Barrett is een devoot katholiek, moeder van zeven kinderen van wie twee geadopteer­d en fel tegenstand­er van abortus en vrouwenrec­hten. Ook is ze een voorstande­r van wetten die het bezit van vuurwapens makkelijke­r maken.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname