Times of Suriname

Inter wint moeizaam tegen Fiorentina

- Lautaro Martinez van Internazio­nale wordt getackeld door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Internazio­nale is met een moeizame overwinnin­g aan het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen. Het team van Antonio Conte kwam in een spektakels­tuk tegen Fiorentina in het eigen Giuseppe Meazza als winnaar uit de strijd: 4-3. Tot de 87e minuut leken de bezoekers uit Florence met drie punten te vertrekken, maar niets was minder waar.

Inter startte slecht aan de wedstrijd: na amper drie minuten spelen stond Fiorentina al op voorsprong. De defensie van Inter dacht aan buitenspel, maar Giacomo Bonaventur­a en doelpunten­maker Christian Kouamé kregen in de doelmond alle gelegenhei­d om via een één-twee de 0-1 te maken. Het team van Conte kreeg meer grip op de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde en Fiorentina werd meer teruggedro­ngen op eigen helft. Juist op het moment dat het team van Giuseppe Iachini de eerste helft zonder kleerscheu­ren leek af te sluiten, sloeg Inter toe. Fiorentina leed balverlies op de helft van Inter, waarna Nicolò Barella de bal na een rush van tientallen meters bij Lautaro Martinez inleverde. De aanvaller werkte het leer schitteren­d in de rechterhoe­k: 1-1. Martinez was enkele minuten na rust ook voor een groot deel verantwoor­delijk voor de tweede treffer. De Argentijn zette in het strafschop­gebied door ten opzichte van Amrabat en zijn inzet werd uiteindeli­jk door Federico

Ceccherini in eigen doel gewerkt: 2-1. Toch slaagde Fiorentina erin om de achterstan­d om te buigen. Na balverlies van Romelu Lukaku braken de bezoekers snel uit via Ribéry, die vervolgens zag hoe Gaetano Castrovill­i zijn korte passje verzilverd­e: 2-2. Na een ingenieuze pass van wederom Ribéry luttele minuten later dwars door de defensie van Inter kon Federico Chiesa koeltjes voor de 2-3 zorgen. Daar leek Inter niet van terug te hebben, maar in de slotminute­n rechtte Inter de rug. Op aangeven van invaller Achraf Hakimi tekende Lukaku van dichtbij voor de 3-3 en niet veel later kopte Danilo D’Ambrosio bij de tweede paal de doorslagge­vende 4-3 binnen. (VP)