Times of Suriname

Voorzitter Krishnadat­h hoopt op gunstige loting

-

VOETBAL – John Krishnadat­h, voorzitter van de Suriaamse Voetbal Bond (SVB), hoopt op een gunstige loting voor Suriname in de groepsfase van de Concacaf Gold Cup 2021. De loting vindt vandaag plaats door Concacaf director of competions, Carlos Fernandez.

De voorzitter geeft aan dat hij in de groepsfase landen als Costa Rica, Mexico en Verenigde Staten van Amerika wil vermijden. “Als dit niet het geval zal zijn, dan zal Suriname zeker de moed niet opgeven en er alles aan doen om de knock-outfase te bereiken”, zegt Krishnadat­h. De voorzitter haalt een voorbeeld aan van Curaçao, dat in 2019 als nieuwkomer de kwartfinal­es bereikte van de Concacaf Gold Cup. In de kwartfinal­e verloor Curaçao nipt met 1-0 van favoriet Verenigde Staten van Amerika. Hij blijft hoopvol en verwacht heel veel van de spelers en bondscoach Dean Gorré. Krishnadat­h is ook realistisc­h en weet dat Suriname niet meteen de titel zal kunnen grijpen, maar hij heeft een duidelijk doel voor zich. Hij wil dat Suriname in de top vier eindigt op dit toernooi.

Op basis van de laatste ranglijst van FIFA is Mexico in groep A terechtgek­omen, Verenigde Staten van Amerika in groep B, Costa Rica in groep C en Honduras in groep D. De overige twaalf landen zullen via loting in de groepen worden geplaatst. Suriname zit in pot 3 samen met Martinique, Curaçao en Grenada. In Pot 2 zitten Jamaica, Canada, Panama en El Salvador. AFC Asian Cup Champions Qatar is uitgenodig­d om deel te nemen aan dit toernooi en is geplaatst in Pot 4. De overige landen van Pot 4 moeten voorronde wedstrijde­n spelen om mee te kunnen doen aan dit toernooi. Bahamas, Barbados, Bermuda, Cuba, Frans-Guyana, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Haïti, Montserrat, St. Vincent and the Grenadines en Trinidad and Tobago hadden zich niet geplaatst voor Concacaf Gold Cup 2021, maar hebben een tweede kans gekregen. De twaalf landen zullen in een knock-outsysteem tegen elkaar spelen en de overgeblev­en drie landen komen dan terecht in Pot 4.

De voorrondew­edstrijden zullen in de United States gespeeld worden en wel van 2 tot en met 6 juli 2021. De groepsfase van het Gold Cup 2021 zal op 10 juli van start gaan. De finale van dit toernooi zal op 1 augustus plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname