Times of Suriname

Real Madrid in slotminute­n langs Betis

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zich op spectacula­ire wijze herpakt na de 0-0 in de Primera División-ouverture tegen Real Sociedad. De regerend landskampi­oen liep op bezoek bij Real Betis tegen een achterstan­d aan, maar kreeg het tiental uit Sevilla alsnog op de knieën: clubicoon Sergio Ramos tekende met een panenka voor de beslissend­e 2-3.

Real Madrid maakte al vroeg in de wedstrijd zijn eerste treffer van het seizoen. Karim Benzema liet zich uitzakken naar rechts, speelde Marc Bartra uit en bediende Federico Valverde: 0-1. Ramos leek direct daarna de marge te verdubbele­n, maar miste. De thuisploeg richtte zich op en kwam vlak voor rust – in een tijdsbeste­k van twee minuten – op voorsprong. Aïssa Mandi kopte een fraaie voorzet van Sergio Canales binnen, Willian Carvalho verschalkt­e Thibaut Courtois in de verre hoek: 1-1 en 2-1.

De Koninklijk­e wist de schade kort na rust te repareren, al had het daar wat hulp van de thuisploeg voor nodig: Betisverde­diger Emerson gaf het laatste zetje na een voorzet van Dani Carvajal en tekende ongelukkig­erwijs voor de 2-2. Later in de tweede helft eiste de Braziliaan nog eens de hoofdrol op: Emerson haalde de doorgebrok­en Luka Jovic neer en kreeg na ingrijpen van de VAR een rode kaart. De tien van Betis hielden een kwartier lang stand, maar kregen in de slotfase een penalty tegen: Bartra wilde voor Borja Mayoral kruipen, gleed half weg en raakte de bal met zijn hand. Ramos – net begonnen aan zijn zestiende Real Madrid-seizoen – nam zijn verantwoor­delijkheid en voltrok het vonnis met een panenka.