Times of Suriname

Opnieuw controvers­e in Engeland

-

VOETBAL - Gareth Bale heeft zijn nieuwe ploeggenot­en van Tottenham Hotspur een zuur 1-1 gelijkspel zien boeken. De huurling van Real Madrid zat zelf nog op tribune en zag vanaf daar hoe Tottenham Hotspur in de 97ste minuut nog een penalty tegen kreeg en zo een 1-0 zege uit handen gaf.

Bale kwam onlangs op huurbasis over van Real Madrid, maar is nog niet fit genoeg om weer het Tottenham Hotspurshi­rt aan te trekken. Tegen Newcastle United zag hij vanaf de tribune hoe Lucas Moura na 25 minuten de enige goal maakte. Na een goede actie van Harry Kane tikte de Braziliaan de bal bij de tweede paal binnen. Het was voor Lucas voor het eerst sinds december 2019 dat hij weer eens wist te scoren in de Premier League. Na zijn goal van destijds tegen Wolverhamp­ton Wanderers lukte het hem 22 wedstrijde­n lang niet om te scoren.

De goal van Lucas Moura zorgde ook voor een bijzondere statistiek voor Kane. De captain van Tottenham leverde daarmee namelijk alweer zijn vijfde assist van het seizoen af. Net zo veel als in de 55 Premier Leagueweds­trijden daarvoor.

Die ene goal leek lang de enige goal van de wedstrijd te blijven, maar diep in blessureti­jd kwam er toch nog veranderin­g in. Eric Dier kreeg de bal tegen de hand en zo kreeg Callum Wilson dé kans om de 1-1 te maken. Tot grote woede bij alles en iedereen bij Tottenham én Engeland. Crystal Palace-coach Roy Hodgson had een dag eerder ook al geklaagd voor hands in het strafschop­gebied: “Spelers gaan op handen mikken. Er moet een hard statement gemaakt worden, want het voetbal wordt zo kapot gemaakt”, zei hij.

Wilson benutte de strafschop wel gewoon en bepaalde de eindstand zo op 1-1. José Mourinho wachtte het laatste fluitsigna­al niet eens af en beende direct naar binnen. Zo zag hij niet dat Kane na het laatste fluitsigna­al nog een rode kaart kreeg wegens kritiek op de arbiter. Steven Bergwijn deed de gehele tweede helft mee aan de kant van Spurs.