Times of Suriname

LA Galaxy ontslaat speler om racistisch­e opmerking

-

VOETBAL - Los Angeles Galaxy heeft een speler ontslagen, omdat hij een racistisch­e opmerking had gemaakt richting een tegenstand­er. De Amerikaans­e verdediger Omar Ontiveros was daarvoor al voor zes wedstrijde­n geschorst door de competitie­leiding.

“LA Galaxy II heeft met wederzijds­e toestemmin­g besloten om afscheid te nemen van verdediger Omar

Ontiveros”, meldde de club in een korte verklaring.

De 25-jarige verdediger speelt in het reservetea­m van LA Galaxy, dat uitkomt in de United Soccer League, het niveau onder de Major League. Ontiveros beledigde deze week een zwarte speler van San Diego Loyal. Hij zou het woord ‘nigger’ hebben gebruikt, iets wat heel omstreden is in de Verenigde Staten. Amerikanen spreken daarom zelf van het ‘n-woord’, iets wat de Loyals ook doen op hun website.

Volgens de club uit San Diego hoorden heel wat spelers, de trainers van LA Galaxy en ook de scheidsrec­hters wat Ontiveros zei. Niemand greep echter in. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar San Diego Loyals wil het punt niet hebben. “We willen niet eens erkennen dat we deel hebben uitgemaakt van een wedstrijd waarin zo’n actie heeft plaatsgevo­nden”, zegt voorzitter Andrew Vassiliadi­s. “De Loyal in onze naam staat symbool voor de diversitei­t in onze gemeenscha­p. We willen hier dus niets mee te maken hebben.”

Ron Jans stapte begin dit jaar onder grote druk op als trainer van de Amerikaans­e club Cincinnati, omdat hij in de kleedkamer een liedje had gezongen waarin het nwoord ook voorkwam.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname