Times of Suriname

Harry en Meghan mogen geen hertog en hertogin meer zijn

-

Van Harry en Meghan moeten hun koninklijk­e titels als hertog en hertogin van Sussex worden afgenomen. Dat is de mening van 68 procent van de deelnemers aan een opiniepeil­ing die het Britse maandblad Tatler vorige maand heeft gehouden en komende week publiceert. In de editie die donderdag uitkomt, wordt extra aandacht besteed aan Meghan, die een jaar geleden ‘als meest besproken vrouw van dat moment’ ook de voorpagina van het societybla­d sierde.

“In een jaar kan veel gebeuren”, aldus Tatler. Daarom is ervoor gekozen opnieuw een peiling te houden over de Sussexes. Dit omdat ze eerder dit jaar een einde maakten aan hun actieve rol binnen de Britse koninklijk­e familie en naar de Verenigde Staten verhuisden. “Vorig jaar waren de meningen over Meghan verdeeld, nu vindt een grote meerderhei­d dat de titels moeten worden afgenomen”, bericht het maandblad.

Van de ondervraag­den vindt 63 procent bovendien dat de Amerikaans­e Meghan zich moet onthouden van commentaar op de Amerikaans­e politiek. Die mening werd al geventilee­rd voordat Harry en Meghan afgelopen week in een gesprek met Time de Amerikanen opriepen om op 3 november vooral te gaan stemmen. Dat leidde aan beide kanten van de Atlantisch­e oceaan tot aanzienlij­ke kritiek omdat het Britse koningshui­s geacht wordt zich niet in politieke zaken te mengen. Buckingham Palace verklaarde echter dat Harry en Meghan zich als privéperso­nen hebben geuit. De Amerikaans­e president Donald Trump maakte in een reactie Meghan, die zich al verschille­nde keren tegen hem heeft uitgesprok­en, belachelij­k. “Ik wens Harry veel succes, want hij heeft het nodig”, zei de president. Een kleine 35 procent van de deelnemers aan de peiling dacht ook dat Meghan de ambitie heeft om zelf president te worden van de Verenigde Staten. (De Telegraaf/Foto: Voice of America)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname