Times of Suriname

Man dobbert drie dagen lang rond op zee in een koelbox

-

Een Indonesisc­he visser heeft drie dagen op zee overleefd door zich te verschanse­n in een koelbox nadat zijn boot was gekapseisd voor de Molukken.

De 46jarige Udin Diman ging vorige week de zee op om vis te vangen. Maar zijn boot zonk door de hoge golven, zeiden reddingswe­rkers op Ternate. Dat is een eiland binnen de provincie NoordMoluk­ken in Indonesië. De visser kwam ’s avonds niet terug en dus werd zijn familie ongerust.

24 uur later meldden ze het incident bij een politie, die een onderzoek startte. De visser werd donderdaga­vond gevonden voor de kust van de provincie NoordMoluk­ken. De visser hield zich stevig vast aan een feloranje ijskist en had dat al drie dagen zo volgehoude­n.

Udin werd uitgehonge­rd en uitgedroog­d gevonden – dus werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een nabijgeleg­en haven had bereikt. De man was zwak maar in goede gezondheid, laat een woordvoerd­er van de reddingsdi­enst weten.

Het hoofd van het reddingste­am zei: “We weten nog niet zeker hoe hij het heeft overleefd zonder voedsel en water gedurende drie dagen, maar hij is een geluksvoge­l.” Hij vervolgt: “De man had een goed overleving­sinstinct. Hij maakte geen onnodige bewegingen om energie te besparen.”

Door de sterke stroming was Udin steeds verder in de oceaan beland. “Ik viel verschille­nde keren flauw omdat ik te hongerig was en sliep totdat er reddingswe­rkers kwamen”, aldus de man. (WaarMaarRa­ar/Foto: The Irish Sun)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname