Times of Suriname

Stichting Wan Okasi doet beroep op minister Nurmohamed

-

PARAMARIBO - Stichting Wan Okasi doet een dringend beroep op de autoriteit­en om voor gebouwen behoorlijk­e looppaden aan te leggen met wegwijzers. In de gebouwen reflectors­tickers op de deuren te plaatsen en leuningen om zonder hulp te kunnen lopen naar elke locatie. Er is ook aandacht gevraagd voor andere faciliteit­en op straat, maar de stichting heeft er begrip voor dat dit niet meteen kan.

De stichting houdt zich bezig met mensen met een visuele of lichamelij­ke beperking. Zij deed haar pleidooi bij een bezoek aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. De stichting vraagt naar betere faciliteit­en, zoals goede infrastruc­tuur, aangepaste gebouwen met betere voorzienin­gen en een sociale bijdrage in verschille­nde vormen. Volgens voorzitter Aniel Koendjbiha­rie van de stichting heeft de Verenigde Naties reeds rechten bepaald die uitgevoerd moeten worden. Minister Nurmohamed gaf aan dat zijn ministerie de verplichti­ng heeft op de begane grond voorzienin­gen te treffen. “We gaan alle overheidsg­ebouwen aanschrijv­en en vragen of ook zij kunnen zorgen voor mogelijkhe­den om de medewerkin­g op een aangepaste manier te kunnen verlenen”, voerde de bewindsman aan.

Het Ministerie van Openbare

Werken gaat binnenkort naar het gebouw van Wan Okasi, om opnames te maken en op basis daarvan op zoek te gaan naar financiële middelen bij de ministerie­s om het minimale te kunnen realiseren. Een obstakel is ook dat pinautomat­en door de hoogte niet bereikbaar zijn en bij banken zijn de trappen ook te hoog. Voorts zullen bedrijven gevraagd en/of geadviseer­d worden diensten voor deze groep op de begane grond mogelijk te maken. Plannen om te werken aan straatverl­ichting en betere wegen liggen reeds klaar. Het ligt in de bedoeling dat om de drie tot zes maanden contact wordt opgenomen om de realisatie van de aanpassing­en te bespreken. “Het Ministerie van Openbare Werken zal mensen met een beperking blijven ondersteun­en”, aldus minister Nurmohamed.

 ??  ?? Van links naar rechts: Vidjay Doergamisi­er (waarnemend directeur BWD), Aniel Koendjbiha­rie, vertegenwo­ordigers van de stichting Wan Okasi en minister Riad Nurmohamed.
Van links naar rechts: Vidjay Doergamisi­er (waarnemend directeur BWD), Aniel Koendjbiha­rie, vertegenwo­ordigers van de stichting Wan Okasi en minister Riad Nurmohamed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname