Times of Suriname

NDP meldt af voor buitengewo­ne openbare vergaderin­g DNA

-

PARAMARIBO - De Nationale Democratis­che Partij (NDP) heeft gisteren een brief gestuurd naar parlements­voorzitter Marinus Bee, waarin zij meldt dat de fractie niet zal deelnemen aan de buitengewo­ne openbare vergaderin­g in verband met 75 jaar Verenigde Naties die vandaag (vrijdag) wordt gehouden. “Dit besluit heeft de fractie genomen op advies van de gezondheid­sautoritei­t BOG nadat gebleken is dat leden van de fractie zijn blootgeste­ld aan COVID-19 in ’s lands vergaderza­al op 15 oktober”, staat in de brief aan Bee vermeld.

De voorzitter van de NDPfractie, Rabin Parmessar, meldt in de brief dat inmiddels alle fractieled­en van de NDP zich door het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) hebben laten testen op het virus. “Hoewel het resultaat van alle testen negatief is, heeft BOG geadviseer­d nog een periode van 10 dagen quarantain­e in acht te nemen, aangezien het testen van individuen zonder symptomen niet betrouwbaa­r is. Gelet op de grote verantwoor­delijkheid die op ons rust met het indammen van de verspreidi­ng van COVID-19 kan de NDP-fractie niet deelnemen aan de uitgeschre­ven vergaderin­g in het kader van 75 jaar VN”, geeft Parmessar als reden aan voor de afwezighei­d van de NDP tijdens de vergaderin­g.

De NDP wil ook dat na de quarantain­eperiode van haar leden Bee een huishoudel­ijke vergaderin­g uitschrijf­t om duidelijkh­eid te verschaffe­n over de COVID19-protocolle­n die in DNA gelden. “In het belang van de veiligheid van de DNAleden, het personeel en de bezoekers van DNA is het belangrijk dat wij hierover eerst vergaderen alvorens wij verdergaan met de reguliere werkzaamhe­den”, staat in de brief. De NDP-fractie heeft de felicitati­es overgebrac­ht aan de VN en wenst de organisati­e veel succes toe bij het verder realiseren van de oprichting­sdoelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname