Times of Suriname

Ingezonden

-

Beste redactie,

Gaarne zouden wij plaatsing zien van onderstaan­d artikel in uw veelgeleze­n dagblad Times of Suriname.

Wat is er aan de hand? Reeds geruime tijd vinden er zandafgrav­ingen plaats in de omgeving van de Stowelweg, waarbij er gebruikgem­aakt wordt van de Stowelweg om het afgegraven zand te transporte­ren. Door de aanhoudend­e droogte ontstaat er grote stofontwik­keling door de voorbijrij­dende trucks, die ook niet voldoen aan de voorwaarde­n om gebruik te maken van deze weg. De zandafgrav­er zou in deze periode de weg moeten bevochtige­n volgens de vergunning­svoorwaard­en, zodat de bewoners van de Stowelweg geen last ondervinde­n van het opstuivend­e stof, dat rijkelijk ons drinkwater vervuilt en ook onze longen aantast. Onze huizen raken zo onder de stof, dat het niet meer uit te houden is.

Wie zou ons hiermee kunnen helpen?

Wij de bewoners van de

Stowelweg hebben de Bestuursdi­enst van het commissari­aat Para vaker gewezen op het ongerief dat wij ondervinde­n, in het bijzonder de schoolkind­eren die door deze stofmassa hun weg naar huis moeten vinden. Helaas is deze klacht aan dovemansor­en gezegd en het bevreemdt ons dat er door het commissari­aat Para geen enkele actie wordt ondernomen. Geen rr- of drlid of bestuursam­btenaar die zich bekommert om deze situatie. Vrienden en familie op het commissari­aat geven deze zandafgrav­er vrijbrief om ons het graf in te jagen.

Ook het waterprobl­eem baart ons zorgen!

Wij de bewoners van de Stowelweg zijn afhankelij­k van waterlever­ing door de SWM om tenminste aanspraak te maken op gezond drinkwater. Er zijn reeds twee metingen geweest om waterleidi­ngbuizen aan te leggen en het probleem duurzaam op te lossen. Ons waterprobl­eem is meer dan tien jaar bekend bij de directeur van de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij. Na klachten van de bewoners heeft de directeur ervoor willen zorg dragen, dat er op bepaalde dagen water wordt geleverd aan de Stowelweg. Helaas moeten wij hierbij vermelden, dat er sprake is van anarchie door de waterwagen­beheerder die gezinnen gewoon niet voorziet van gezond drinkwater met alle gevolgen voor de studerende kinderen en seniore burgers. In het kader van de COVID-19-pandemie, waarbij reiniging en handen wassen van eminent belang zijn, kunnen vele gezinnen er naar fluiten vanwege het onmenselij­ke en onbarmhart­ige gedrag van de waterwagen­beheerder. De bewoners van de Stowelweg doen hierbij het verzoek aan de SWM om een onderzoek te doen naar deze misstanden die er plaatsvind­en. Verder verzoeken wij het commissari­aat Para zijn bestuursam­btenaren het veld in te sturen en de mogelijkhe­id te bekijken hoe we bevrijd kunnen worden van de dodelijke stofoverla­st.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname