Times of Suriname

Amerikaans­e kiezer geïntimide­erd Poging reputatie Trump te schaden

-

VS - “Rusland en Iran hebben al geprobeerd om de presidents­verkiezing­en in de Verenigde Staten in november te beïnvloede­n”, stelt de chef van de Amerikaans­e inlichting­endiensten John Ratcliffe. Volgens hem hebben de Iraniërs en de Russen de hand gelegd op persoonsge­gevens van geregistre­erde kiezers.

Ratcliffe deed de mededeling­en op een haastig georganise­erde persconfer­entie. Volgens hem zijn er al vervalste e-mails door Iran verstuurd met als doel ‘kiezers te intimidere­n, sociale onrust aan te wakkeren en de reputatie van president Donald Trump te beschadige­n’.

Tegelijker­tijd verzekerde Ratcliffe de Amerikanen dat de integritei­t van de verkiezing­en op 3 november niet in gevaar is. “Wij zullen geen inmenging vanuit het buitenland in onze verkiezing­en of enige criminele activiteit­en tolereren, die de integritei­t van uw stemmen ondergraaf­t of het vertrouwen in de openbaarhe­id van de verkiezing­suitslag ondermijnt”, voegde chef van de federale politiedie­nst FBI Christophe­r Wray toe.

Iran en Rusland noemen de beschuldig­ingen van de VS

“ongefundee­rde claims.” Iran heeft de ambassadeu­r van Zwitserlan­d, die de belangen van Washington in Iran behartigt, op het matje geroepen. De 74-jarige Republikei­nse Trump (74) en de 77-jarige Biden debatteerd­en gisternach­t voor het laatst met elkaar voordat miljoenen Amerikanen 3 november naar de stembus zullen gaan.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname