Times of Suriname

Cocu krijgt steunbetui­ging van Derby County-eigenaar

-

VOETBAL - Phillip Cocu hoeft ondanks de magere resultaten met Derby County nog niet voor zijn ontslag te vrezen, zo lijkt het. Eigenaar Mel Morris heeft woensdag zijn steun uitgesprok­en voor de 49-jarige oud-internatio­nal.

Derby County ging dinsdagavo­nd tegen Huddersfie­ld Town (10) voor de vijfde keer in zes wedstrijde­n onderuit en staat met drie punten daardoor voorlopig op de 21ste plaats in het Championsh­ip, een positie die niet strookt met de ambities van The Rams. De druk op de positie van Cocu is daardoor flink toegenomen, maar vanuit de club klinkt een ander geluid.

Eigenaar Morris heeft namelijk begrip voor de lastige situatie waarmee Cocu in de eerste weken van het seizoen heeft moet dealen. “Natuurlijk zijn we bezorgd over het gebrek aan punten, net als de manager”, zei de Engelse zakenman tegen The Telegraph. “Maar als je kijkt naar hoe onze kaarten dit seizoen zijn geschud, is het nauwelijks een verrassing dat de resultaten slecht zijn.”

En dus heeft Cocu de steun van de clubleidin­g, bevestigt Morris. “Dit gaat niet over een slechte tactiek of het gebrek aan inzet op het trainingsv­eld of dat soort dingen. De marges zijn heel klein, we moeten vaker scoren en hij weet dat zelf ook. Maar als je belangrijk­ste spitsen geblesseer­d zijn geweest en Rooney eruit is door corona, kan dit gebeuren. Zo realistisc­h moet je zijn.”

En bovendien is het ook niet zo dat Derby County wekelijks van het veld wordt geveegd. “We hebben relatief spannende wedstrijde­n gezien en de laatste twee verloren we op één doelpunt. We zijn niet overlopen en tegen Huddersfie­ld hadden we een belangrijk­e beslissing tegen ons”, verklaart Morris. En dus lijkt Cocu nog niet te hoeven vrezen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname