Times of Suriname

Vermoorde Braziliaan­se vrouw stond op het punt man te verlaten

-

PARAMARIBO - De 28-jarige Braziliaan­se vrouw die maandagavo­nd in het Lawagebied is vermoord door haar partner was van plan hem te verlaten en terug te keren naar Brazilië. Dit blijkt uit een spraakberi­cht dat zij enkele uren voor haar dood had verstuurd naar haar moeder in Brazilië. In aanloop naar maandag stuurde zij ook diverse tekstberic­hten waarin zij duidelijk maakte erg ongelukkig te zijn in haar relatie en eruit wilde. “Onder geen beding ben ik van plan terug te komen”, zei de vrouw in het spraakberi­cht aan haar moeder. Zij had intussen een ticket naar Brazilië aangeschaf­t.

Haar man, de 58-jarige Aimar Lopes de Souza, is door de politie in Paramaribo aangehoude­n. Volgens zijn verklaring heeft de vrouw de hand aan zichzelf geslagen. De familie in Brazilië twijfelt sterk hieraan.

Uit de verstuurde berichten was er op geen moment een vorm van wanhoop te merken met zelfmoord als uitweg. Integendee­l, uit de communicat­ie met de familie valt op te merken dat de vrouw zich juist verheugde op de terugkeer naar Brazilië om met haar familie te zijn. Die maken zich momenteel zorgen om de twee minderjari­ge kinderen die het echtpaar heeft. Er worden mogelijkhe­den bekeken om hen naar Brazilië te halen. Dit is op het bord van het Ministerie van Buitenland­se Zaken van Brazilië gelegd, dat zegt alles volgens de juiste internatio­nale en geldende regels in Suriname te willen doen. Er wordt nauw samengewer­kt met de Braziliaan­se ambassade in Paramaribo om de twee kinderen van respectiev­elijk vijf jaar en tien jaar onder toezicht van de familie te krijgen. De vader van de overleden vrouw is in Suriname en probeert de procedures te versnellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname