Times of Suriname

BGVS heeft nieuwe raad van commissari­ssen

-

PARAMARIBO - Het Bedrijf Geneesmidd­elen Voorzienin­g Suriname (BGVS) heeft sinds dinsdag een nieuwe raad van commissari­ssen (rvc). De installati­e vond plaats op het Ministerie van Volksgezon­dheid.

De zittingspe­riode van de vorige rvc, onder leiding van Jenny Johns-Christophe­r was al verstreken. De regering moest hierdoor een nieuwe rvc invullen, meldt het ministerie in een persberich­t. Er is een enorme uitdaging weggelegd voor de nieuwe rvc met betrekking tot het structurel­e probleem van het medicament­enbeleid voor zowel de inkoop als het beleid over de reorganisa­tie van het BGVS.

De nieuwe raad zal minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid ondersteun­en bij het farmaceuti­sch beleid. In dat kader gaf de minister ook gelijk aan dat ter ondersteun­ing van het medicament­enbeleid, hij besloten heeft een wijziging aan te brengen in de organisati­estructuur van het Ministerie van Volksgezon­dheid. Zo wordt met de opzet van het onderdirec­toraat Farmacie beoogd dat de diverse instelling­en en werkarmen van het ministerie met betrekking tot het farmaceuti­sch beleid hieronder komen te vallen. Dit onderdirec­toraat moet een directe ondersteun­ing geven aan het BGVS, maar ook voorstelle­n doen voor het beleid over medicament­envoorzien­ing en gebruik, preventie en genezingso­ndersteuni­ng. Wilfred Balraadjsi­ng is president-commissari­s van de raad en wordt ondersteun­d door zes leden. De minister kijkt uit naar een goede samenwerki­ng met het BGVS-personeel en verwacht reguliere overlegmom­enten inzake het BGVS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname