Times of Suriname

12 miljoen euro in bestelbus geconfisqu­eerd

-

PARAMARIBO - In Europa is een grootschal­ige klopjacht begonnen naar een meestercri­mineel die zich met een vervalst Surinaams paspoort heeft kunnen voortbeweg­en. Het gaat om de 62-jarige Braziliaan Sergio Carvalho die tot voor kort in Spanje woonachtig was.

Hij doet zich voor als zakenman Paul Wouter uit Suriname. Hij wordt geruime tijd gezocht voor andere zwaarwicht­ige strafbare feiten, maar volgens zijn advocaat is hij recentelij­k gestorven aan COVID-19 en intussen gecremeerd. Vorige week is echter in een bestelbus in Portugal 12 miljoen euro aan contanten aangetroff­en, die direct in verband gebracht werd met Carvalho. Het gaat om de grootste vangst van crimineel geld ooit in Portugal. Dat Carvalho iets met het geld te maken heeft, kon worden herleid uit vingerafdr­ukken. Hij zou aan het hoofd staan van een groot crimineel netwerk, waarvan intussen 45 personen zijn opgepakt en in verzekerin­g gesteld. Dit netwerk was verantwoor­delijk voor de smokkel van een megadrugsl­ading van ruim 50 ton cocaïne die in 2017 voor de kust van Spanje werd onderschep­t. Er zouden in deze zaak ook verbanden zijn gelegd met Brazilië en Suriname.

Carvalho is een gewezen majoor van de Braziliaan­se militaire politie. Vanwege zijn kennis over tactische en militaire operaties tegen transnatio­nale criminalit­eit, is het hem gelukt steeds uit handen van justitie te blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname