Times of Suriname

Bushouders NVB nog steeds niet uitbetaald voor dienstverl­ening verplegend personeel

-

PARAMARIBO - Bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) die gedurende de periode dat het openbaar vervoer was ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren, hebben nog steeds niet ontvangen. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Bouthouder­s in Suriname (OBS), vertelt dat de bushouders aangeslote­n bij het NVB sinds de lamlegging van het openbaar vervoer in verband met COVID-19 niet zijn uitbetaald.

De ondervoorz­itter vertelt dat de bushouders die het verplegend personeel vervoerden, slechts een deel van het geld hebben ontvangen.

Zij hebben tot en met juni ontvangen. De bushouders en het NVB waren overeengek­omen dat zij SRD 4,75 per verreden kilometer per dag zouden ontvangen. Zij hebben slechts een voorschot van SRD 350 per dag ontvangen over een periode van 21 maart tot en met juni. De bushouders moeten tot en met 1 november ontvangen voor de geleverde diensten.

Ongeveer veertig bussen werden dagelijks ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren. De bussen reden dagelijks 3 keer per dag vice versa. Woon vertelt dat bij het berekenen van het aantal verreden kilometers er een fout was gemaakt, waarna medewerker­s van het NVB zelf met de bushouders reden om het aantal verreden kilometers te kunnen vaststelle­n. Dit probleem is naar zeggen van de ondervoorz­itter al opgelost, maar zij hebben daarna niets meer gehoord.

De bushouders houden het niet meer vol, zegt bushouder Jerrel Banai. Elke maand moet hij geld lenen bij een geldschiet­er om zijn chauffeurs en een monteur te betalen. Hij legt uit dat het uiteindeli­jk erop lijkt dat hij dan werkt om een geldschiet­er te betalen wanneer het geld uiteindeli­jk wordt overgemaak­t. Verder legt hij uit dat hij een schuld heeft bij de bank die hij moet aflossen. “Ik word elke maandag gebeld door de bank en gevraagd wanneer ik kom aflossen. Om het steeds uit te stellen betekent dat er elke keer weer rente erop komt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname