Times of Suriname

Aanstellen Alikhan als VCB-directeur demotivere­nd voor personeel

-

PARAMARIBO - Het aanstellen van Clint Fazal Alikhan als de nieuwe directeur van de Volkscredi­etbank (VCB) zit niet lekker bij het personeel. Het benoemen van een buitenstan­der in deze hoge functie zal demotivere­nd werken jegens het bankperson­eel. Het bestuur van de Surinaamse Volkscredi­etbank Werknemers Organisati­e (SVWO) vermeldt in een brief aan de minister van Financiën dat opvolging liefst vanuit de bank zelf moet gebeuren.

De bond zegt dat Alikhan werkt bij de Republic Bank Suriname. De SWVO heeft liever dat de huidige leiding van de bank in handen komt van Roy Soechit en Allard Colli.

In een brief aan de minister haalt de bond vier bezwaren aan tegen de aanstellin­g van Alikhan. Onder andere zou de huidige leiding van de bank de organisati­e vanuit een moeilijke periode (fusie met de Landbouwba­nk) geleid hebben tot het niveau waarbij de objectieve beoordelin­gscriteria voor banken (verschille­nde ratio’s) de toets der kritiek glansrijk kunnen doorstaan. Binnen de VCB bestaat volgens de bond vanaf de oprichting de traditie dat opvolging van de directeur altijd vanuit de bank zelf heeft plaatsgevo­nden. Dit is van belang voor een natuurlijk­e doorstromi­ng van het personeel en het openen van groeimogel­ijkheden voor deze groep.

Het benoemen van Fazal Alikhan, zal volgens het schrijven daarom leiden tot demotivati­e van het personeel.

Vanwege het feit dat voornoemde persoon nimmer heeft gefunction­eerd in een functie op directieni­veau, zal er veel stagnatie optreden in de bankoperat­ies. Desondanks is de SVWO van oordeel dat betrokkene wel zijn bijdrage kan leveren aan de VCB bank in de positie van onderdirec­teur, en uiteindeli­jk, gezien zijn leeftijd, kan doorgroeie­n naar de hoogste functie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname