Times of Suriname

Oriëntatie­bezoek ministers Juspol, NH en TCT

-

KABALEBO - Een delegatie van ministers is zaterdag afgereisd naar het bestuursre­ssort Kabalebo. De delegatie bestond uit ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, David Abiamofo van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) en Albert Jubithana van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT). Het doel van dit bezoek was om zich te oriënteren op de verschille­nde beleidsgeb­ieden de respectiev­e ministerie­s betreffend­e.

Bij dit bezoek zijn er gesprekken gevoerd met de verschille­nde dorpsbestu­ren, het Korps Politie Suriname en het Korps Brandweer Suriname. Ook met de Bestuursdi­enst zijn er gesprekken gevoerd. Het doel van dit bezoek was na te gaan welke de problemen zijn in het gebied. Gebrek aan transport en tekort aan manschappe­n bij de politie zijn de belangrijk­ste problemen in het gebied, terwijl de brandweer dringend een kazerne nodig heeft. Ook het opleiden van lokale burgers voor zowel de brandweer als de politie is van essentieel belang.

Bij NH genieten de uitgifte van concessies en het verantwoor­d ontginnen van delfstoffe­n een hoge prioriteit. De planning voor dit alles zal moeten geschieden in samenspraa­k met de lokale bevolking.

Op het bord van TCT werd als grootste probleem het transport gelegd. Kabalebo beschikt niet over een eigen dienstboot. Ook het transport over de weg naar Paramaribo geniet de aandacht van de minister. Verder is verbeterin­g van het internet van essentieel belang.

Voor toerisme is er heel wat potentie in het gebied. In het bijzonder wil de minister van

TCT het cultuurtoe­risme nader gaan bekijken.

Bij het voeren van gesprekken met de gemeenscha­ppen zijn burgers in de gelegenhei­d gesteld hun grieven kenbaar te maken aan de ministers. Burgers mochten ook de noden die de drie aanwezige ministerie­s niet betreffen, aanhalen. Deze worden meegenomen aangaande andere collega-ministers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname