Times of Suriname

Jos B. wil documentai­re over Nicky Verstappen tegenhoude­n

-

AMSTERDAM - Jos B. wil een documentai­re over de zoektocht naar de dader van de moord op Nicky Verstappen laten verbieden via de rechtbank. Dat bevestigt RTL. De documentai­re is gemaakt door een bedrijf van presentato­r Ewout Genemans.

Genemans liep drie jaar lang mee met het recherchet­eam in de zaak Nicky Verstappen. Hij begon nog voordat Jos B. in beeld kwam als verdachte. Pas later werd een dna-onderzoek gestart. De docu over het onderzoek staat gepland voor zondag en maandag.

De advocaten van B. stellen dat de documentai­re pas kan worden uitgezonde­n als het hoger beroep in de zaak is behandeld. Ze hebben een kort geding aangespann­en om de documentai­re van buis te houden. “Het klopt dat wij vandaag een dagvaardin­g hebben ontvangen”, laat een woordvoerd­er van de zender weten. “RTL en No Pictures Please staan nog steeds achter deze zorgvuldig gemaakte documentai­re en wij gaan ervan uit dat wij deze morgen kunnen uitzenden.”

Peter R. de Vries, vertrouwen­spersoon van de familie Verstappen, dicht B. dan ook weinig kans toe. “Alles wat in de documentai­re zit aangaande Jos B., is al bekend of uitgezonde­n”, aldus De Vries. Hij noemt het kort geding ‘rijkelijk laat’. Afgelopen vrijdag werd Jos B. veroordeel­d tot 12,5 jaar cel voor onder meer het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige jongen in 1998. Hij gaat in beroep. Omdat de rechtbank B. vrijsprak van doodslag, gaat ook het Openbaar Ministerie (OM) in beroep. Bovendien wil het OM dat er ook tbs met dwangverpl­eging wordt opgelegd. De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssumme­rheide. Zijn lichaam werd een dag later in de buurt gevonden. Jarenlang leek de zaak onopgelost te blijven. Pas een kleine 2,5 jaar geleden werd verdachte Jos B. aangehoude­n na een klopjacht in Spanje, onder meer dankzij een tip van een Telegraafl­ezer. Hij kwam naar voren in een dna-verwantsch­apsonderzo­ek.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname