Times of Suriname

Belgische politie omsingelt betogers op brug in Luik

-

BELGIЁ In Luik zijn zaterdagav­ond honderden mensen de straat opgegaan om te protestere­n tegen een avondklok die is ingesteld vanwege het oplopende aantal coronabesm­ettingen. Een deel van de demonstran­ten werd tegen het einde van de avond omsingeld door de politie en een voor een geïdentifi­ceerd. Volgens de Franstalig­e krant L’Avenir raakten zeven mensen gewond, onder wie vier agenten.

Ongeveer 400 betogers kwamen bijeen in de binnenstad van Luik. De autoriteit­en waren met een kleine honderd man op de been. Rond 22.30 uur ging de menigte uiteen, waarop een deel werd omsingeld op de Pont SaintLéona­rd.

Op de brug vond een woordenwis­seling plaats met de politie en een aantal demonstran­ten probeerde door het politiekor­don heen te breken.

Agenten begonnen daarop alle aanwezigen op de brug te identifice­ren. De identiteit­scontroles verliepen rustig. De politie heeft meer dan 400 processen-verbaal opgemaakt. Zo’n 70 mensen moesten mee naar het bureau. Ongeveer vijftig van hen omdat ze zich niet konden identifice­ren. De anderen zijn onder meer gearrestee­rd voor gewapend verzet, het verstoren van de openbare orde en het aanbrengen van vernieling­en. (De Telegraaf)

 ??  ?? De politie in actie tijdens een eerdere coronademo­nstratie in Luik. (Foto: De Telegraaf)
De politie in actie tijdens een eerdere coronademo­nstratie in Luik. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname