Times of Suriname

Inter doet goede zaken

- Lautaro Martinez (l) van Internazio­nale probeert de bal te beschermen, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - De eerste nederlaag van Sassuolo in de Serie A is een feit. De verrassing van het Serie A-seizoen verloor zaterdagmi­ddag met 03 van Internazio­nale en beide teams staan na negen wedstrijde­n op achttien punten.

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, startte bijzonder sterk en nam reeds na vier minuten spelen de leiding. Een mislukt schot van Lautaro Martinez eindigde in een pass voor Alexis Sánchez, die Andrea Consigli van dichtbij passeerde: 01. Het team van Conte was al snel via Ivan Perisic en Martinez dicht bij de 02 en kreeg uiteindeli­jk na veertien minuten loon naar werken. Vlad Chiriches gaf een vermijdbar­e corner weg en groeide uiteindeli­jk uit tot de schlemiel toen een harde inzet van Arturo Vidal via zijn lichaam in het doel verdween.

Sassuolo liet zich daarna echter niet onbetuigd. Een inzet van Filip Djuricic vanaf de rand van het strafschop­gebied schampte de verste paal en de exspeler van sc Heerenveen zette Samir Handanovic daarna nog een keer aan het werk. Ook Jeremy Toljan dwong de doelman van Inter tot een redding en een kopbal van Manuel Locatelli ging maar net naast. Voor Chiriches was de rampzalige eerste helft compleet toen hij geblesseer­d moest afhaken. Roberto Gagliardin­i bepaalde na een uur spelen de eindstand. Hij ontving de bal van Matteo Darmian en werkte deze heerlijk met de buitenkant van zijn rechtervoe­k achter Consigli. Conte gebruikte de laatste tien minuten om vier wissels toe te passen en onder meer Christian Eriksen wat speelminut­en te gunnen. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname