Times of Suriname

Meest bekritisee­rde speler van Galatasara­y maakt hattrick

-

VOETBAL - Mbaye Diagne heeft zijn doelpunten­aantal dit seizoen in de Süper Lig flink opgeschroe­fd. De aanvaller was zaterdag in de 0-4 zege van Galatasara­y op Rizespor goed voor een hattrick, nadat hij vorige week tegen Kayserispo­r (1-1) zijn eerste competitie­doelpunt had gemaakt. Het gebrek aan scorend vermogen bij de Senegalees zorgde ervoor dat hij de laatste weken het mikpunt van kritiek was onder de supporters van Cim Bom.

De eerste helft leek doelpuntlo­os te eindigen, maar vlak voor rust ging de bal op advies van de VAR op de stip. Na een corner vanaf rechts zette Dario Melnjak in een luchtduel zijn elleboog in het gelaat van Emre Akbaba. De inzet van Diagne vanaf elf meter was niet bijster goed, maar het leer ging desondanks onder doelman Gokhan Akkan door. Diagne had ook zeven minuten na rust het geluk aan zijn zijde. Na een heerlijke beweging van Akbaba in het strafschop­gebied schoot de aanvaller de bal via de voet van Godfred Donsah binnen: 0-2. Dertien minuten voor tijd kwam Rizespor met tien man te staan toen Fernando Boldrin rood kreeg voor een elleboog in het gezicht van Emre Tasdemir.

Galatasara­y liep vervolgens uit naar een ruimere overwinnin­g. Diagne rondde van dichtbij af toen Emre Kilinc de bal iets te ver voor zich uitspeelde. Drie minuten voor het einde schoot Taylan Antalyali het leer vanaf een meter of twintig heerlijk in de rechterbov­enhoek: 04. Door de zege hebben Alanyaspor, Fenerbahce en Galatasara­y nu twintig punten, al heeft Alanyaspor twee duels minder gespeeld en Fenerbahce één. (VP)