Times of Suriname

Atalanta krijgt sportieve en personele klap

-

VOETBAL - Atalanta Bergamo heeft zaterdagav­ond een dubbele tik gekregen. Het verloor in de Serie A niet alleen verrassend van Hellas Verona, het raakte ook keeper Pierluigi Gollini kwijt met een blessure. En dat terwijl er een cruciale periode aanbreekt.

De ploeg van basisklant­en Hans Hateboer en Marten de Roon was voor rust al de veel betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Josip Ilicic (midweeks tijdens de 0-2 Champions League-zege bij Liverpool nog wél trefzeker) schoot de bal hoog over, Remo Freuler kreeg zijn schot ook niet tussen de palen, waarna Alejandro ‘Papu’ Gómez en Johan Mojica hun pogingen eveneens niet in het doel zagen verdwijnen. Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar het doelpunt viel nota bene aan de overkant. Precies op het moment dat Sam Lammers zich klaarmaakt­e voor een invalbeurt kreeg Hellas een penalty. Na een onhandige overtredin­g van Rafael Tolói (hij duwde Mattia Zaccagni in zijn rug) ramde Miguel Veloso de pingel schitteren­d en hard in de kruising: 0-1. Lammers kwam direct daarna alsnog gewoon binnen de lijnen, maar een paar minuten later kreeg Atalanta de tweede tik van de avond.

Gollini moest namelijk naar de kant met een blessure, hetgeen een enorme dreun betekende voor de eerste keeper én zijn club Atalanta. De steunpilaa­r maakte tien dagen geleden zijn rentree na een fikse knieblessu­re. Het leek erop dat de geëmotione­erde goalie het veld zaterdagav­ond verliet met een kwetsuur aan precies diezelfde knie, wat het ergste doet vermoeden. Hij werd (zoals de laatste weken ook al het geval was) vervangen door Marco Sportiello.

Die moest ook één keer vissen, want Atalanta kreeg een paar minuten voor tijd de knock-out. Zaccagni ontsnapte aan buitenspel en schoot koeltjes de 0-2 binnen. Zodoende tankt de ploeg van Gian Piero Gasperini bepaald geen vertrouwen voor het Champions Leagueduel met FC Midtjyllan­d van komende dinsdag. Op hetzelfde moment gaat in Ajax in Groep D op bezoek bij Liverpool, over anderhalve week staat de clash tussen de Amsterdamm­ers en de Italianen op het programma. Dat duel wordt hoe dan ook allesbesli­ssend. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname