Times of Suriname

Gorré blij met aanwinst Becker

-

VOETBAL – Bondscoach Dean Gorré is blij dat het hem en de Surinaamse Voetbal Bond gelukt is Sheraldo Becker te overtuigen om voor de nationale selectie van Suriname uit te komen. De bondscoach heeft zelfs een video van de aanvaller van FC Union Berlin gepost, en wil daarmee het Surinaamse volk kennis laten maken met de nieuwe aanwinst.

Gorré is blij dat er steeds meer spelers geïnteress­eerd raken om uit te komen voor Suriname. “Ik heb samen met de Surinaamse Voetbal Bond enkele doelen en deze doelen wil ik samen met mijn spelers bereiken.” Het eerste doel van Gorré is om te plaatsen voor het WK 2022; de WKkwalific­atiewedstr­ijden beginnen in maart. Het tweede doel is om goed te presteren op de Gold Cup en minimaal in de top vier te eindigen. De Gold Cup zal aanvangen in juli. Gorré weet dat het niet eenvoudig zal zijn om deze twee doelen te bereiken, maar door de inzet van de spelers en de SVB zijn ze wel haalbaar. Tenslotte geeft de bondscoach aan dat hij niet klaar is met het aantrekken van buitenland­se spelers. “Er staan nog verschille­nde namen van buitenland­se spelers op mijn lijst. Enkele van deze spelers heb ik al benaderd, terwijl andere nog een bezoekje van mij moeten krijgen”, zegt Gorré. De bondscoach hoopt dat FIFA de stukken van deze spelers goedkeurt en dat zij zo snel mogelijk speelgerec­htigd zijn voor Suriname. De bondscoach wilde nog niet aangeven welke spelers nog op zijn verlanglij­stje staan, maar in de wandelgang­en wordt de naam van Miquel Nelom, Jaïro Riedewald, Florian Jozefzoon en Warner Hahn gekoppeld aan Suriname.

Met het aantrekken van Becker heeft Gorré al negen buitenland­se spelers ter beschikkin­g. Eerder zijn de stukken van Damil Dankerlui, Ryan Koolwijk, Dion Malone, Ishan Kort, Myenty Abena, Nigel Hasselbain­k, Tjaronn Chery en Roland Alberg goedgekeur­d door de FIFA om uit te komen voor Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname