Times of Suriname

Comeback smaakt naar meer voor Tyson

-

BOKSEN - Mike Tyson heeft genoten van zijn eerste bokspartij in vijftien jaar en verwacht niet dat het bij een eenmalige terugkeer in de ring zal blijven. Wel sluit de 54-jarige Amerikaan uit dat hij nog om titels gaat vechten.

Tyson vocht in het STAPLES Center in Los Angeles een demonstrat­iepartij tegen de drie jaar jongere Roy Jones Jr. Zoals verwacht werd er geen winnaar aangewezen en kregen beide boksers de door de WBC speciaal ontworpen kampioensr­iem.

De goed afgetraind­e Tyson, die tijdens de partij een sterkere indruk maakte dan zijn opponent, gaf na afloop aan vaker terug de ring in te willen, maar niet met een titel als inzet. Het gaat hem naar eigen zeggen vooral om het ophalen voor geld voor goede doelen. “Of ik dit ook zou willen doen met een proflicent­ie op zak en dan niet als demonstrat­iepartij? Nee, dit is voor het goede doel, om mensen te helpen. Daar ben ik nu mee bezig. Dat is veel groter dan het winnen van kampioensc­happen”, zei de meervoudig wereldkamp­ioen zwaargewic­ht.

Tyson bokste in 2005 zijn laatste officiële partij en haalde daarna vooral het nieuws met zijn vele uitspattin­gen buiten de ring. Zo zou hij bijna al het prijzengel­d dat hij tijdens zijn carrière verdiende, hebben uitgegeven aan drank en drugs.

De laatste jaren gooide ‘Iron Mike’ zijn leven drastisch om.

Hij werd geheelonth­ouder en trainde de afgelopen maanden hard om tijdens zijn verrassend­e comeback geen modderfigu­ur te slaan.

Dat hij in die opzet is geslaagd, gaf zijn tegenstand­er na afloop ruiterlijk toe. “Het is niet niks om de stoten van Mike te moeten incasseren”, zei Jones, eveneens meervoudig wereldkamp­ioen. “Maar ik wist van tevoren dat het pijn zou gaan doen.”

Tyson vond na afloop dan ook dat hij het had verdiend om als winnaar aangewezen te worden, maar kon wel leven met de remise. “Ik heb je een paar keer goed geraakt, maar je ving de klappen goed op. We moeten dit maar zo snel mogelijk overdoen.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname