Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1954 - Een meteoriet slaat door een dak en treft een vrouw in Sylacauga (Alabama).

1994 - Het Italiaanse cruiseschi­p Achille Lauro komt door een fel uitslaande brand bij de kust van Somalië in ernstige problemen.

Politiek

1803 - Spanje staat het Louisiana-gebied af aan Frankrijk.

2015 - Roch Marc Kaboré wordt gekozen tot president van Burkina Faso. Hij behaalt volgens de kiescommis­sie 53,5 procent van de stemmen. Zijn naaste concurrent Zephirin Diabré komt niet verder dan een krappe 30 procent.

Wetenschap en technologi­e

1609 - Galileo Galilei observeert voor het eerst de maan door een telescoop.

Geboren

1965 - Ben Stiller

Benjamin Edward (Ben) Stiller (New York, 30 november 1965) is een Amerikaans­e acteur, komiek, scenariosc­hrijver, filmproduc­ent en filmregiss­eur. Hij won in 1993 samen met zijn hele schrijvers­staf een Emmy Award voor The Ben Stiller Show en in 2001 een American Comedy Award voor zijn rol in Meet the Parents. Stiller behoort samen met Will Ferrell, Vince Vaughn, Jack Black, Steve Carell, Owen en Luke Wilson tot een groep acteurs die door media geregeld het Frat Pack wordt genoemd. Hij heeft samen met Robert De Niro in de films: Meet the Parents, Meet the Fockers en Little Fockers gespeeld. Stiller heeft twee kinderen. (Foto: Mediamass)

1985- Chrissy Teigen

Christine Diane Teigen (Utah, 30 november 1985) is een Amerikaans model, televisiep­ersoonlijk­heid, auteur en ondernemer. Ze maakte haar profession­ele modellende­buut in de jaarlijkse Sports Illustrate­d Swimsuit Issue in 2010 en verscheen later op de cover van het 50-jarig jubileum naast Nina Agdal en Lily Aldridge in 2014. Voorheen verscheen ze als panellid in de gesyndicee­rde talkshow overdag FABLife (20152016) . Ze organiseer­t samen met LL Cool J de musicalcom­petitieser­ie Lip Sync Battle (2015-heden). Teigen is getrouwd met John Legend. Ze hebben twee kinderen: een dochter geboren in april 2016 en een zoon geboren in mei 2018. In 2020 verwachtte het echtpaar een derde kind, maar Teigen kreeg in september een doodgeboor­te. (Foto:TheHairSty­ler)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname