Times of Suriname

Courtois krijgt volle lading

-

VOETBAL - Real Madrid liep afgelopen weekend opnieuw averij op in de Spaanse Primera Division. Op eigen veld ging de Koninklijk­e immers met 1-2 onderuit tegen middenmote­r Deportivo Alaves. Ook Thibaut Courtois had een belangrijk aandeel in dit nieuwe puntenverl­ies voor de titelverde­diger.

Vorig seizoen werd onze landgenoot nog bestempeld als veruit de beste doelman in La Liga, maar de laatste weken stapelt hij de foutjes op. Zaterdag leidde hij zelfs persoonlij­k de 0-2 in met een vreselijke inspeelbal. De

Spaanse pers toont zich dan ook behoorlijk scherp. “Hij was in de eerste helft goed tijdens een 1-tegen-1-situatie met Lucas, maar maakte daarna een erg grove fout. Die 02 was ook meteen de finale doodsteek voor Real”, schrijft men bij SPORT.

Santiago Segurola, columnist bij AS, zag echter hoe Courtois ook al eerder in de wedstrijd in de fout ging. “Hij verliet zijn doel en ging de bal bijna aan de cornervlag ophalen, vervolgens trapte hij recht in het centrum naar de tegenstand­er. Alaves profiteerd­e niet van die vroege fout, maar zoiets zie je zelden in het profession­ele voetbal.” Ook het Real-gezinde Marca is behoorlijk streng. “Een nieuwe fout van de Belg kwam hem duur te staan, dit keer voor zijn club in plaats van voor zijn land. Hij heeft zeker niet zo’n goed seizoen als in het voorbije.” Mundo Deportivo tot slot, probeert nog ietwat te milderen. “Zijn gigantisch­e fout kostte Real de 0-2. Hij voorkwam weliswaar nog een paar tegendoelp­unten, maar deze blunder tekende zijn prestatie.” (VN)

 ??  ?? Thibaut Courtois krijgt flink wat kritiek te verwerken, omdat de doelman van Real Madrid zwaar in de fout ging bij het tweede doelpunt van Deportivo Alaves. (Foto: AD)
Thibaut Courtois krijgt flink wat kritiek te verwerken, omdat de doelman van Real Madrid zwaar in de fout ging bij het tweede doelpunt van Deportivo Alaves. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname