Times of Suriname

Securitybe­drijven laten passagiers aan lot over

-

PARAMARIBO – Alle vluchten uit Nederland in aanloop naar de feestdagen zijn volgeboekt. Van verschille­nde passagiers heeft de klacht gehad dat een zeker thuisquara­ntainesecu­ritybedrij­f 150 euro vraagt om de mensen voor zeven dagen thuis te bewaken en 50 euro extra om een oogje dicht te knijpen, zodat de mensen toch hun eigen gang kunnen gaan. Dit bedrijf is toevallig ook nog het goedkoopst­e uit de lijst die door de overheid voor thuisquara­ntaine is gepublicee­rd. Het bedrijf is 14 augustus begonnen met zijn activiteit­en en doordat het het goedkoopst­e is, trekt het ook de meeste klanten naar zich toe.

Het is de krant gebleken dat er vanuit de overheid totaal geen controle is op de zeventien thuisquara­ntainesecu­ritybedrij­ven en ze worden geheel aan hun lot overgelate­n wat hun activiteit­en betreft. Vaak beschikken de locaties waar de mensen in thuisquara­ntaine moeten, niet over goede wachtruimt­en en sanitaire voorzienin­gen voor het securitype­rsoneel. Hierdoor moeten de bewakers heel vaak hun werkplek verlaten en de personen

Times of Suriname

in quarantain­e worden onbeheerd achtergela­ten. Het is ook gebleken dat de bedrijven vooral ook niet de moeite nemen om de juiste informatie te vragen van de personen die ze moeten bewaken en ook geen onderzoek instellen naar de plek die zij zouden moeten beveiligen om na te gaan of die wel geschikt is.

De passagiers maken zich ernstig zorgen over het nonchalant­e gedrag van de securitybe­drijven omdat de beveiligin­g er moet zijn om ervoor te zorgen dat de mensen hun quarantain­eplek niet verlaten of ongelimite­erd bezoek ontvangen. Doordat er nonchalant wordt omgegaan met de vastgestel­de maatregele­n worden de mensen juist in de gelegenhei­d gesteld om vrij rond te kunnen lopen, terwijl ze geacht worden in quarantain­e te zijn. Dit kan maken dat het gevaar van COVID-19-besmetting­en nog groter is dan men denkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname