Times of Suriname

President maakt afspraken met dc Gobardhan

-

NICKERIE - President Chandrikap­ersad Santokhi was het afgelopen weekend op werkbezoek in Nickerie. Op een persconfer­entie gaf de president aan dat zijn bezoek een veelzijdig karakter droeg. “Om overleg te plegen met de districtsc­ommissaris; om na te gaan waar het vraagstuk met betrekking tot het beleid, veiligheid en de openbare orde in het district ligt.”

Santokhi zegt ook dat hij geïnteress­eerd was in het beleid van districtsc­ommissaris Senrita Gobardhan aangezien zij vrij nieuw is: “Haar beleid, haar knelpunten, maar ook de oplossinge­n.” Santokhi heeft ook een ontmoeting met de DNA-leden van de VHP van het district gehad. Tijdens dit bezoek heeft hij ook de structuren van de partij toegesprok­en.” De president zegt dat er concrete afspraken over goede communicat­ie met de samenlevin­g met de commissari­s zijn gemaakt. Dit geldt ook voor de DNA-leden. Er moet overleg zijn met DNAleden

en de dc. “Er moeten vaste dagen en tijden zijn voor spreekuren voor de bevolking om haar probleem moet kunnen voorleggen.”

Verder ziet de president graag dat de districtsr­aad regelmatig bijeenkomt ‘en niet zoals ik gehoord heb èèn keer per maand’. De president vindt dat de vergaderin­gen, die openbaar zijn, niet alleen in het commissari­aat moeten worden gehouden, maar ook in de ressorten. “Dat is de opdracht: laten zij ook naar de ressorten gaan en samen met de ressortrad­en bijeenkoms­ten houden. Dat zijn de afspraken die zijn gemaakt en we kijken uit naar de uitvoering ervan”, informeerd­e Santokhi de pers zaterdagmo­rgen in Nickerie over zijn bezoek aan het district het afgelopen weekend. Met de president zijn ook meegereisd de first lady Melissa Santokhi-Seenacherr­y, die enkele sociale projecten heeft afgewerkt.

Verder waren de ministers van Volksgezon­dheid, Amar Ramadhin en van Defensie, Krishna Mathoera ook van de partij. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname