Times of Suriname

President Trump wil vaccin pas later voor hem en Witte Huis-staf

-

VS - President Donald Trump zegt nog niet aan de beurt te zijn om het coronavacc­in te krijgen en wil ook dat het personeel in het Witte Huis pas ergens later in het programma aan de beurt komt. De Amerikaans­e president zei wel ernaar uit te kijken op een geschikt moment gevaccinee­rd te worden.

“Mensen die in het Witte Huis werken, moeten het vaccin ergens later in het programma krijgen, tenzij er een specifieke noodzaak is. Op mijn verzoek is deze aanpassing gedaan”, reageerde Trump via Twitter op het nieuws in Amerikaans­e media dat personeel in het Witte Huis in de komende tien dagen gevaccinee­rd zou gaan worden.

“Het staat niet gepland dat ik word gevaccinee­rd, maar ik kijk ernaar uit om dat op een geschikt moment te doen”, voegde Trump eraan toe. Persbureau Reuters meldde dat de Amerikaans­e president, vice-president Mike Pence en andere topbestuur­ders vanaf als één van de eersten het net goedgekeur­de coronavacc­in van Pfizer en BioNTech toegediend kunnen krijgen. Trump liet echter weten daar nog mee te zullen wachten.

Pence had eerder al gezegd zich te zullen laten vaccineren, zodra die mogelijkhe­id er is. “Het eerste moment dat het voor iemand in mijn categorie passend is om een vaccin te krijgen, weet dan dat ik en mijn familie niet zullen aarzelen.”

Grote hoeveelhed­en van het vaccin arriveerde­n gisteren op 145 locaties door het land. De eerste doses zijn bestemd voor mensen die werken in de gezondheid­szorg en oudere mensen in verpleeghu­izen. Oudere overheidsf­unctionari­ssen worden ook als één van de eersten gevaccinee­rd, aldus John Ullyot van de Nationale Veiligheid­sraad. Dit is volgens het protocol dat ervoor moet zorgen dat de Amerikaans­e overheid kan blijven functioner­en tijdens een pandemie of een noodsituat­ie. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname