Times of Suriname

Van Assen pakt twee gouden medailles

-

ATLETIEK - Marwina-atleet Miquel van Assen heeft twee medailles in de wacht kunnen slepen tijdens de Nationale Kampioensc­happen van de Surinaamse Atletiekbo­nd. De 23-jarige atleet pakte goud op de onderdelen verspringe­n en hink-stap-springen in het Andre Kamperveen­stadion. Op het onderdeel verspringe­n moest Van Assen het opnemen tegen vier andere deelnemers. Hij troefde zijn concurrent­ie af door een afstand van 6.82 meter te springen. SNL-atleet Marciano Shepper werd tweede met 6.51 meter terwijl Jair Soekhlal van Profosoe derde werd met 6.35 meter. Hij was de jongste atleet die deelnam in deze categorie. Soekhlal is pas zeventien jaar. Op het onderdeel hink-stap-springen was Van Assen weer heer en meester. Hij noteerde een afstand van 15.79 meter. Clubgenoot Domigill Wersen werd tweede met 13.70 meter. De negentienj­arige atleet troefde net Soekhlal die op de derde plaats eindigde met 13.69 meter.

Soekhlal deed ook mee op het onderdeel hoogspring­en, maar de Profosoe-atleet moest de gouden medaille laten voor iemand anders.

Marwina-atleet Tichani Sake werd eerste en Soekhlal moest genoegen nemen met de tweede plaats. Overige winnaars: Jalen Lisse (100m en 200m), Carlos Feliksdaal (800m), Shanel Afonsoewa (1500m), Janiek Pomba (3000m), Joell Misidjan (kogelstote­n), Jeanique Pallees (kogelstote­n), Shepper (kogelstote­n) en Kevin Mozes (400m).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname