Times of Suriname

Federer vreest dat hij Australian Open aan zich voorbij moet laten gaan

-

TENNIS - Roger Federer moet het Australian Open begin volgend jaar mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De 39-jarige Zwitser vreest niet op tijd hersteld te zijn van een langdurige knieblessu­re.

“Het wordt krap voor het Australian Open”, zei Federer zondag tegen de Zwitserse radioen tv-zender SRF. “Ik had gehoopt dat ik in oktober 100 procent fit zou zijn, maar helaas was ik dat niet en dat ben ik nog steeds niet. Ik zou verder willen zijn, maar ben wel tevreden met hoe het nu gaat.”

De twintigvou­dig Grand Slam-winnaar maakte in juni, na een terugslag in zijn revalidati­e, bekend dit jaar niet meer in actie te zullen komen. Hij moest opnieuw geopereerd worden aan zijn knie. “De tweede knieoperat­ie was een enorme domper, maar in de afgelopen zes maanden heb ik continu vooruitgan­g geboekt”, liet hij weten. “Ik neem mijn tijd. De komende twee of drie maanden worden enorm belangrijk voor mij.” Begin dit jaar speelde Federer op het Australian Open zijn laatste officiële partij. De huidige nummer vijf van de wereldrang­lijst moest in de halve eindstrijd zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic. Vooralsnog begint de komende editie van het Australian Open op 18 januari. De organisati­e van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar zou vanwege de coronacris­is wel overwegen om het evenement te verplaatse­n naar februari. Federer schreef het Australian Open zes keer op zijn naam. Begin 2018 veroverde hij in Melbourne zijn tot dusver laatste Grand Slam-titel. (Nusport)

 ??  ?? De 39-jarige Zwitser Roger Federer is nog niet hersteld van zijn knieblessu­re en moet volgend jaar toernooien missen. (Foto: Nusport)
De 39-jarige Zwitser Roger Federer is nog niet hersteld van zijn knieblessu­re en moet volgend jaar toernooien missen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname