Times of Suriname

Atalanta en Gómez op ramkoers

- Alejandro Gómez en trainer Gian Piero Gasperini (l) kunnen niet meer door een deur. Gómez zal daarom vertrekken. (Foto: VP)

VOETBAL - Het lijkt er sterk op dat Atalanta Bergamo en Alejandro Gómez komende winter uit elkaar gaan. De aanvoerder ligt al langer in conflict met trainer Gian Piero Gasperini. De slechte verstandho­uding tussen de twee zou twee weken geleden zijn geëscaleer­d tijdens de rust van het thuisduel met FC Midtjyllan­d (11) in de Champions League.

“Als ik de club verlaat krijgen jullie de waarheid te weten”, laat de aanvaller de fans van Atalanta weten via Instagram.

In de rust van het duel met Midtjyllan­d wilde Gasperini zijn sterspeler van kant laten wisselen, maar daar was de Argentijn niet van gediend. De discussie die daarover op het veld begon, ging niet veel later in de kleedkamer verder. De gemoederen zouden daarbij zo hoog zijn opgelopen dat het tot een handgemeen zou zijn gekomen. Uiteindeli­jk keerde Goméz niet terug op het veld en zag dat zijn plek werd ingenomen door Josip Ilicic. Ilicic zou wel de kant van Gómez hebben gekozen en met tegenzin het veld hebben betreden in de tweede helft. Na afloop zou Gasperini zijn ontslag al hebben aangeboden bij de clubleidin­g van Atalanta, die dat weigerde. De oefenmeest­er eiste daarom vervolgsta­ppen tegen Gómez en Ilicic, maar de club wilde ook daar niet aan meewerken. Daarop besloot Gasperini om Gómez en Ilicic niet op te nemen in de wedstrijds­electie voor het treffen tegen Udinese. Deze wedstrijd werd uiteindeli­jk afgelast vanwege overvloedi­ge regenval. In het duel met Ajax, waar Atalanta zich dankzij een 0-1 overwinnin­g verzekerde van overwinter­ing in de Champions League, had Gómez overigens wel een basisplaat­s. Op Instagram laat Goméz weten dat de waarheid boven tafel komt als hij een nieuwe club heeft gevonden. “Beste fans, ik schrijf op deze plek naar jullie, omdat ik mezelf wil verdedigen en met jullie wil praten. Ik wil jullie alleen maar zeggen dat, wanneer ik vertrek, jullie de waarheid te weten komen over alles. Jullie kennen me goed, jullie weten wie ik ben. Ik houd van jullie. Jullie aanvoerder”, schreef de 32-jarige Gómez, die al sinds 2014 voor Atalanta uitkomt en nog een contract tot medio 2022 heeft. (VP)

Advertenti­e

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname