Times of Suriname

Zware tegenstand­ers voor United en Arsenal

-

VOETBAL - De loting voor de zestiende finales van de Europa League heeft een aantal interessan­te affiches opgeleverd. Het Manchester United van Donny van de Beek en Timothy FosuMensah neemt het bijvoorbee­ld op tegen Real Sociedad, dat AZ in de poulefase onder zich hield en momenteel aan kop gaat in LaLiga. Ook voor Arsenal kwam een zware tegenstand­er uit de koker in het Zwitserse Nyon, want the Gunners werden gekoppeld aan het uit de Champions League afgevallen Benfica. Verder werd Wolfsberge­r AC, die zich ten koste van Feyenoord plaatste voor de laatste 32 van de Europa League, gekoppeld aan het Tottenham Hotspur van Steven Bergwijn. De andere groepsgeno­ot van Feyenoord, Dinamo Zagreb, stuit op het Russische FK Krasnodar, de club van Tonny Vilhena.

Elders in de zestiende finales, wacht een ontmoeting tegen twee tegenstand­ers van AZ en PSV uit de groepsfase: Napoli en Granada.

Noa Lang en Ruud Vormer nemen het met Club Brugge op tegen Dynamo Kiev. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en Daley Sinkgraven stuit op Young Boys, de koploper van de Zwitserse competitie. AS Roma, de werkgever van Rick Karsdorp, werd gekoppeld aan het Portugese SC Braga. Voor AC Milan, dat aan de leiding gaat in de Serie A, wacht bij de laatste 32 een ontmoeting met de regerende kampioen van Servië: Rode Ster Belgrado.

Voor de Nederlands­e clubs kwamen er twee pittige tegenstand­ers uit de koker. Voor Ajax wacht een ontmoeting met Lille OSC, de koploper in de Franse Ligue 1, terwijl PSV moet zien af te rekenen met de Grieks kampioen Olympiacos. De heenwedstr­ijden in de zestiende finales van de Europa League zullen worden afgewerkt op 18 februari 2021, waarna een week later op 25 februari de returns worden afgewerkt.

De volledige loting: Wolfsberge­r AC-Tottenham Hotspur, Dynamo KievClub Brugge, Real SociedadMa­nchester United, BenficaArs­enal, Rode Ster BelgradoAC Milan, Royal Antwerp-Rangers FC, Slavia PraagLeice­ster City, Red Bull Salzburg-Villarreal, SC Braga-AS Roma, FC Krasnodar-Dinamo Zagreb, BSC Young BoysBayer Leverkusen, Molde FK-TSG Hoffenheim, GranadaNap­oli, Maccabi Tel-Aviv-Shakhtar Donetsk, Lille OSCAjax en Olympiacos­PSV. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname