Times of Suriname

Barcelona treft PSG in Champions League

-

VOETBAL - In Nyon is maandagmid­dag de loting voor de achtste finale in de Champions League verricht. Barcelona van trainer Ronald Koeman staat voor een zwaar tweeluik met Paris Saint-Germain, vorig seizoen de verliezend finalist in het miljardenb­al. Bekerhoude­r Bayern München kruist in februari 2021 de degens met Lazio, zo heeft de loting op het hoofdkanto­or van de UEFA maandag uitgewezen.

Barcelona greep dankzij de 0-3 nederlaag tegen Juventus naast groepswins­t in de poulefase, waardoor men al rekening hield met een zware loting. La Vecchia Signora moet nu winnen van FC Porto om de kwartfinal­e te bereiken. Barcelona stond al eerder tegenover PSG in de Champions League. In 2017 verloren de Catalanen de eerste wedstrijd in de achtste finale met 40, waardoor uitschakel­ing onvermijde­lijk leek. Dankzij een miraculeuz­e 6-1 overwinnin­g in het returnduel werd alsnog de kwartfinal­e gehaald. Beide topclubs speelden ook al in 1995, 2013, 2014 en 2015 tegen elkaar.

Hakim Ziyech krijgt met Chelsea te maken met het Atlético Madrid van Luis Suárez. Liverpool, de winnaar van de Champions League in 2019, is gekoppeld aan RB Leipzig. De Duitse formatie reikte afgelopen seizoen tot de halve finale, waarin het werd uitgeschak­eld door PSG. Atalanta, dat ervoor zorgde dat Ajax verder moet in de Europa League, heeft het niet bepaald getroffen met de loting, want de Italianen moeten zien af te rekenen met Real Madrid. De heenwedstr­ijden de achtste finale van in de

Champions League zijn door de UEFA gepland voor 16 en 17 en 23 en 24 februari 2021. De returnweds­trijden staan voor 9, 10, 16 en 17 maart op het programma.

Borussia Mönchengla­dbach - Manchester City, LazioBayer­n München, Atlético Madrid–Chelsea, RB Leipzig–Liverpool, FC Porto–Juventus, BarcelonaP­aris Saint-Germain, SevillaBor­ussia Dortmund en Atalanta-Real Madrid. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname