Times of Suriname

Deze drie smartwatch­es zijn de blikvanger­s van het moment

-

Een smartwatch is al lang geen hebbeding meer waar alleen sportievel­ingen interesse in hebben. De huidige generatie smartwatch­es beschikt over heel wat troeven - gps, berichten, muziek - die ook door gewone gebruikers gesmaakt wordt, en die willen natuurlijk liever geen lomp, massief horloge aan de pols. Onze techredact­eur ging op zoek naar populaire modellen die voor hun design al flink in de prijzen vielen. De Fitbit Versa 2 was dit jaar een van de genomineer­den voor een IF Design Award. De jury was vooral gecharmeer­d door de lichte maar duurzame materialen waaruit deze relatief nieuwe sportwatch is gemaakt, en door haar waterresis­tentie tot 50 meter diep. Ook de ingebouwde microfoon, zodat je er toegang mee vindt tot Google Assistant of Amazon Alexa, viel in de smaak, net als de ingebouwde Spotify-app.

Gebruikers prijzen verder de uitstekend­e hartslagme­ter, de goeie slaaptrack­er in de software, en de motiverend­e ‘gamificati­e’ in de fitnesspro­gramma’s. Voor dat laatste koop je per slot van rekening net een sportweara­ble.

Een vaste waarde bij de bekende Reddotdesi­gnawards

is de Apple Watch. De Series 6 is eigenlijk te recent om daar al op te duiken, maar hij zet de ontwerptaa­l van de voorgaande edities wel gewoon verder: en strak, stevig design met een klassieke kroon aan de zijkant. Verder blinkt de Series 6 uit met een scherm dat nooit in slaapmodus gaat (toch niet als je dat niet wilt), een brede waaier aan nieuwe kleuren en uitvoering­en en een verbeterde batterijdu­ur. Voor wie zijn smartwatch wél aanhoudt tijdens het sporten zijn er ook nieuwe sensoren ingebouwd, zoals een bloedzuurs­tofmeter. Voor het eerst bij een Apple Watch zit er bovendien een slaaptrack­er in.

Nog een laureaat in de IF Design-awards van 2020: de Samsung Galaxy Watch Active 2. Op designgebi­ed wordt hij geprezen voor zijn minimalist­ische uiterlijk en de roterende schermrand, waardoor gebruikers de smartwatch kunnen bedienen zonder dat ze hun zicht op het scherm blokkeren. Die ‘bezel’ rond het scherm is ook groter geworden ten opzichte van de eerste Galaxy Watch Active, waardoor het scherm ook groter is. Pluspunten volgens gebruikers zijn verder het goed afleesbare scherm, de accurate gps, en het feit dat je hem draadloos kunt opladen.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname