Times of Suriname

Christelij­ke kerken krijgen dispensati­e voor avondklok met kerst

-

PARAMARIBO – Alle christelij­ke kerken in Suriname krijgen dispensati­e voor het uitgaansve­rbod van de regering om in de nacht van 24 op 25 december tot 02.00 uur de traditione­le kerstmisdi­ensten door te laten gaan. Dit bevestigde minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid maandag op de COVID-19- persconfer­entie.

“De regering heeft geen bezwaar hiertegen en alle christelij­ke kerken mogen hun kerkbezoek­ers ontvangen om deze speciale dienst bij te wonen. Wij vragen alleen dat elke kerk dan aan elke bezoeker voor die avond van tevoren een verklaring meegeeft, waarin duidelijk staat aangegeven dat ze zich tijdens die lockdown-uren over straat mogen begeven om naar en van de kerk te gaan. Bij de controle door de politie zal deze verklaring nodig zijn. Daarnaast moeten de kerken zich ook bij deze speciale diensten houden aan de protocolle­n die gelden voor religieuze organisati­es en gebedshuiz­en”, zegt Ramadhin.

Het verzoek voor dispensati­e is namens de kerken gedaan door pastor Pultoo. De dispensati­ebrief die de kerken hebben ontvangen van de regering is getekend op 7 december door de minister van Volksgezon­dheid in afstemming met president Chandrikap­ersad Santokhi.

Bisschop Karl Choennie zegt aan de krant dat het bisdom geen kerkdienst zal hebben middernach­t. Op 24 december zal de nachtmis om 21.00 uur starten en twee uur duren. De rooms-katholieke kerk wil hiermee de parochiane­n in de gelegenhei­d stellen deze speciale dienst bij te wonen. Voor deze dienst zullen uiteraard de COVID-19-maatregele­n in acht genomen worden. De leider van de rooms-katholieke kerk zegt verder dat degenen die 24 december de dienst zullen bezoeken een verklaring zullen krijgen van de kerk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname